Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Somali'de eğitim gören 700 terörist Kenya'ya girdi

Somali'de eğitim gören 700 terörist Kenya'ya girdi
Başlık ResmiSomali'de egitim gören 700 terörist Kenya'ya girdi

Somali'de Eş Şebab örgütü tarafından eğitilen 700 silahlı militanın Kenya'ya girdiği bildirildi.

Kaydet
|
Bir emniyet yetkilisinin yerel basında yer alan açıklamalarına göre, bir yıl boyunca Eş Şebab örgütü tarafından eğitime tabi tutulan Kenya asıllı 700 kişi, terör saldırıları düzenlemek üzere Somali'den ülkeye girdi.

Kenya makamlarının teröristlerin saldırı düzenlemesine engel olmak için gerekli tedbirleri aldığı ve Somali'den Kenya'ya giriş yapan militanlarla mücadele edecek güce sahip olduğu belirtildi.

Kenya emniyet teşkilatı dün akşam terör saldırısı düzenlemekle suçlanan Kenya asıllı 5 Eş Şebab militanının fotoğrafını kamuoyuyla paylamış ve bu kişileri görenlerin en yakın polis merkezine ihbarda bulunmasını istemişti.

Afrika Birliği Barış Gücü (AMISOM) bünyesindeki Kenya güçleri, geçen eylül ayında Kenya sahili yakınındaki dağlık alanda Eş Şebab Örgütü'ne bağlı terör hücrelerini etkisiz hale getirmişti.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.