Son dakika... ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geliyor: Tarih belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Son dakika... ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geliyor: Tarih belli oldu

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde sert tepki gösterdiği ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geliyor. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Miller, ziyaretin net tarihini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in İsrail-Filistin hattında devam eden çatışmaları konusunda görüşmelerde bulunmak üzere, Türkiye’yi ziyaret edeceğini duyurdu.

TARİH BELLİ OLDU

Miller, Blinken’ın Orta Doğu gezisi kapsamında Ankara’da temaslarda bulunmak üzere 6 Kasım Pazartesi günü Türkiye’ye geleceğini açıkladı.

GAZZE KRİZİ VE İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ MASAYA YATIRILACAK

Blinken'ın Türkiye ziyaretinin gündeminde 2 önemli konu başlığı var. Bunlardan ilk İsrail'in Gazze'deki katliamları, ikincisi ise İsveç'in NATO üyelik başvurusu olacak.

ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde İsrail ziyareti sırasında yaptığı "ABD Dışişleri Bakanı olarak değil, bir Yahudi olarak buradayım" açıklaması nedeniyle Blinken'a "Bu nasıl bir politikacı, bu nasıl bir yaklaşım? Karşındakiler ben de bölgeye bir Müslüman sıfatıyla yaklaşıyorum derse ne diyeceksin?" diyerek tepki göstermişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mustafa 4 Kasım 2023 15:57

Gelmesin

Sonraki Haber Yükleniyor...