Son dakika... İsrail ordusu Cibaliye ve Bureij mülteci kamplarını bombaladı: Çok sayıda ölü ve yaralı var!

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Son dakika haberi: İsrail’in 2 gün üst üste tonlarca bombayla vurduğu Gazze’deki Cibaliye Mülteci Kampında bilanço ağırlaşıyor. Kampta ölü, yaralı ve kayıp sayısı 1000’e yükseldi. Ancak İsrail kana doymuyor... Son olarak işgal ordusu Cibaliye ve Bureij mülteci kamplarını bombaladı. Saldırıda Çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtildi. İşte İsrail-Hamas çatışmasında öne çıkan son gelişmeler…

İsrail'in abluka altındaki Gazze'ye yönelik günden güne artan saldırıları bilançoyu da aynı oranda ağırlaştırıyor. İşgalci İsrail ordusunun 2 gün üst üste tonlarca bombayla vurarak gerçekleştirdiği Cibaliya Mülteci Kampı katliamında ölü, yaralı ve kayıp sayısı 1000'e yükseldi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığının Sözcüsü Eşref el-Kudra, 'Cibaliya katliamında şehit, yaralı ve kayıp sayısı 1000.' ifadelerini kullandı.

İSRAİL'DEN YENİ SİVİL KATLİAMLARI

Cibaliye katliamının yankıları sürerken işgalci İsrail ordusu mülteci kamplarına saldırılarına devam etti.

İsrail ordusu, daha önce 2 kez hava saldırısı düzenlediği Cibaliye Mülteci Kampı’nı yeniden vurdu. Mülteci kampında binlerce kişinin sığındığı BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansına (UNRWA) bağlı bir okula düzenlenen hava saldırısında 27 Filistinli hayatını kaybederken, onlarca kişi yaralandı.

Ayrıca, İsrail savaş uçaklarının Cibaliye Mülteci Kampı’nda bir aracı hedef almasının ardından 2 kişi hayatını kaybetti.

BUREİJ KAMPI SALDIRISINDA 15 ÖLÜ

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin merkezindeki Bureij Mülteci Kampı’na yaptığı hava saldırısında ise aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 15 kişi hayatını kaybederken, onlarca kişi yaralandı.

Son dakika... İsrail ordusu Cibaliye ve Bureij mülteci kamplarını bombaladı: Çok sayıda ölü ve yaralı var!

İSRAİL BASINI ABD İLE ÇATLAĞI YAZDI

Dün İsrail, Hamas ve Mısır'ın anlaşması sonucu Refah Sınır Kapısı’ndan Filistinli ağır yaralıların geçişi sağlandı. Gelişme umutlandırırken İsrail basınının aktardığına göre, ABD Başkanı Joe Biden da savaşa bir mola verilmesini istiyor.

Tel Aviv merkezli Haaretz gazetesinin haberinde 'Biden yönetimi, Filistin yinetimini Gazze'de nihai bir otorite organı olarak sunmaya çalışırken, Netanyahu'nun iktidar koalisyonunun aşırı sağcı üyeleri onu zayıflatmaya çalışıyor' denildi.

Filistin Yönetimi'ne ilişkin İsrail-ABD ayrımı aynı zamanda Biden yönetiminin Filistin Yönetimi'ni destekleme ve onu Filistin halkının meşru temsilcisi olarak sunma çabaları etrafında da şekilleniyor.

Ancak İsrail hükümeti içinde Filistin Yönetimi konusunda büyük görüş ayrılıkları var. Yakın zamanda hükümete katılan ve savaş kabinesine üye olan iki merkezci politikacı Benny Gantz ve Gadi Eisenkot, Filistin Yönetimi'nin Hamas ve diğer terör örgütlerine karşı mücadelede nispeten etkili bir ortak olabileceğine ve bunun için güçlendirilmesi gerektiğine inanıyor.

İşte dakika dakika İsrail ile Filistin arasında yaşananlar:

GAZZE'YE BOMBA YAĞIYOR

23:31 İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 27. gecede şiddetini iyice artırdı. İsrail güçleri Gazze'ye bomba yağdırdı.

23:18 Filistin Kızılayı, Refah Sınır Kapısı'ndan abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 102 yardım tırının daha girdiğini duyurdu.

23:09 İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki kara operasyonları sınırlı şekilde devam ederken, Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi’ndeki El Zeytun Mahallesi'nin doğusunda İsrail güçlerine ait zırhlı araçları düzenlediği saldırılara ait yeni görüntüler paylaştı.

22:14 İsrail Ordusu Sözcüsü Daniel Hagari yaptığı açıklamada 'Gazze şehrini kuşattık. Kuşatma tamamlandı. Ateşkes seçeneği masada değil.' ifadelerine yer verdi.

21:00 Lübnan’dan İsrail’in kuzeyine fırlatılan roketin ardından İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), İsrail'in kuzeyine yönelik roket saldırılarına yanıt olarak güney Lübnan'daki Hizbullah bölgelerine geniş çaplı hava saldırıları düzenlediğini açıkladı.

20:19 Filistin Kızılayı, İsrail güçlerinin bir kez daha Kudüs Hastanesi’nin yakınına hava saldırısı düzenlediğini ve hastane önündeki 2 kişinin ağır yaralandığını açıkladı.

NETANYAHU: GAZZE'NİN İÇİNE İLERLİYORUZ

19:40 Netanyahu yaptığı açıklamada, 'Gazze'nin içine ilerliyoruz. Kenardaki mahalleleri çoktan geçtik. Kimse bizi durduramaz.' açıklamasında bulundu.

19:30 BM raportörleri: İsrail'in Cibaliye Mülteci Kampı'na yönelik hava saldırısı, uluslararası hukukun küstahça ihlalidir ve bir savaş suçudur.

LÜBNAN’DAN FIRLATILAN ROKET İSRAİL’E DÜŞTÜ

19:12 Lübnan'dan İsrail’e fırlatılan bir roket, Demir Kubbe hava savunma sistemini aşarak İsrail’in kuzeyindeki Kiryat Şmona kentine düştü.

19:02 İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’nin, Gazze Şeridi’ne hastanelerde kullanılmak üzere akaryakıt girişine izin verileceğini açıklamasının ardından İsrail Başbakanlığı Halevi’yi yalanlayarak, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun böyle bir transfere onay vermediği vurgulandı.

18:54 İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'ye yönelik başlatılan kara harekatına ilişkin, "Gazze'nin kenar mahallelerine yaklaşıyoruz ve acı kayıplarımız var" açıklamasını yaptı.

18:38 İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yer alan Bureyc Mülteci Kampı'nı hedef aldığı hava saldırısında 15 Filistinlinin öldüğü belirtildi.

18:17 İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, İsrail askerlerinin Gazze kenti içerisinde operasyonlar düzenlediğini ve şehri çevrelediğini bildirdi.

Gazze’de "önemli bir aşamaya daha geçtiklerini" dile getiren Halevi "Güçlerimiz Gazze şehrinde faaliyet gösteriyor, etrafını sarıyor, kara saldırısını ve başarılarını derinleştiriyor." ifadelerini kullandı.

İSRAİL GENEL KURMAY BAŞKANI: GAZZE'DEKİ HASTANELERDE YAKIT SORUNU YOK

Halevi, ayrıca Gazze'deki hastanelerde yakıt sıkıntısı olmadığını iddia ederek, "Yakıt tükendiği takdirde bölgedeki hastanelere gözetim altında yakıt girişine izin vereceklerini" söyledi.

17:30 İsrail ordusu, Kızıl Deniz bölgesinde son günlerde atılan bir seyir füzesini F-35 savaş uçağıyla, karadan karaya atılan başka bir füzeyi de Arrow hava savunma sistemiyle engellediklerini duyurdu.

17:15 İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne 12 binden fazla hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

17:14 Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Nebenzya: İsrail'in işgalci bir güç olarak meşru müdafaa hakkı yoktur

17:11 İnsani yardım taşıyan tırlar, Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye girdi.

17:05 Eski İsrailli yetkiliye göre İsrail'in Hamas'a karşı mücadelesinde "gerçekçi hedefler" yok.

16:03 Mısır, İsrail'in yoğun saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'ndeki yaklaşık 7 bin yabancının Refah Sınır Kapısı'ndan tahliye edilmesine yönelik hazırlıkların başlatıldığını duyurdu.

16:02 Fransız milletvekili Panot: Fransa'nın ateşkes diyecek gür bir sesi olmalı

16:02 İsrail, Cibaliye ve Bureij mülteci kamplarını vurdu! Çok sayıda ölü ve yaralı var.

15:45 Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin çeşitli noktalarında, İsrail ordusuna ait tank ve araçları hedef aldı.

15:32 Çin Dışişleri Bakanı Vang, Gazze'de sivil can kayıplarının her geçen gün arttığına dikkati çekerek "Vicdanlı ve sorumlu hiçbir ülke, bu trajedilerin sürmesine izin veremez." dedi.

15.13 BM: İsrail'in Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yürüttüğü kara operasyonu, yerinden edilmiş yaklaşık 300 bin Filistinliye insani yardım ulaştırılmasını engelliyor.

14.31 Gazze Şeridi'nde yaşanan çatışmalarda bir İsrailli yarbayın öldürüldüğü ve 31 Ekim'den bu yana ölen asker sayısının 18'e yükseldiği bildirildi.

14.09 Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, açıklamasında "İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısı son 24 saatte 265 artarak 9 bin 61'e yükseldi. Ölenlerin 3 bin 760'ı çocuk, 2 bin 326'sı kadın" ifadelerine yer verdi. 

12:30 İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da 65 Filistinliyi gözaltına aldı. Filistin Esirler Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamada Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te en az 65 Filistinlinin gözaltına alındığı, 7 Ekim'den bu yana gözaltına alınanların sayısının 1900'e yükseldiği duyuruldu.

11:24 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İsrail'in saldırıları sonucu faaliyetine son vermek zorunda kalan Gazze'deki Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ndeki kanser hastalarının tedavilerine devam edilmesi, Gazze'deki diğer çocuk ve erişkin yoğun bakım hastalarından tıbbi açıdan uygun olarak değerlendirilenlerin Türkiye'ye nakli konusunda tüm desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

10.49 İsrail ordusu, Gazze'de BM okulunun çevresini vurdu. Bombardımanında, en az 5 kişi öldü.

33 GAZETECİ HAYATINI KAYBETTİ

10:09 Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) tarafından yapılan açıklamada, 1 Kasım itibariyle İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalarda 33 gazetecinin hayatını kaybettiği aktarılarak, hayatını kaybeden gazetecilerin 28’inin Filistinli, 4’ünün İsrailli ve 1’inin Lübnanlı olduğu belirtildi.

10:02 Rusya'nın Birleşmiş Milletler temsilcisi Vasily Nebenzya, Çarşamba günü BM Genel Kurulu'nun acil özel oturumunda yaptığı açıklamada, İsrail'in işgalci bir güç olması nedeniyle kendisini savunma hakkının olmadığını söyledi.

09:01 Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, abluka altındaki Gazze'nin kuzeyinde 2 İsrail askeri aracını imha ettiklerini duyurdu.

07:17 İşgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde İsrail askerleri ile Filistinliler arasında silahlı çatışmalar yaşandı.

06:27 Lübnan'daki Hizbullah, İsrail'e ait silahlı insansız hava aracını (SİHA) düşürdüğünü bildirdi.

06:09 İsrail ordusu; savaş uçakları, topçular ve savaş gemileriyle Gazze Şeridi'nin kuzeyi başta olmak üzere çeşitli bölgelerini yoğun bombardıman ateşine maruz bıraktı.

05:36 İsrail'in Cibaliya Mülteci Kampı'na saldırısında ölü, yaralı ve kayıp sayısının 1000'e yükseldiği bildirildi.

Son dakika... İsrail ordusu Cibaliye ve Bureij mülteci kamplarını bombaladı: Çok sayıda ölü ve yaralı var!

03:22 Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik sürdürdüğü saldırılarda 70 ajans çalışanının öldüğünü bildirdi.

02:55 Yemen'deki Husiler, çok sayıda insansız hava aracını (İHA) İsrail içlerindeki birçok hedefe doğru fırlattıklarını duyurdu.

02:44 Gazze Şeridi'nde Katolik Kilisesi'nde ayin yapan Hıristiyanlar, kilisenin yakın çevresine düzenlenen İsrail bombardımanı nedeniyle büyük endişe yaşadı.

01:48 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde kanser hastalarının tedavi gördüğü tek merkez olan Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nin şu anda faaliyet gösteremediğini belirterek hayat kurtarmak için acil destek çağrısında bulundu.

01:10 Fransa, İsrail'in Cibaliye Mülteci Kampı'na yönelik saldırılarında yaşanan ağır can kaybından kaygı duyduğunu bildirdi.

01:01 Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, İsrail-Filistin sorunu için "iki halk, iki devletli çözüm"ü işaret etti.

00:40 Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Gazze Şeridi'nden 1000 Filistinli çocuğun aileleriyle birlikte ağırlanarak her türlü tıbbi ihtiyaç ve bakımlarının iyileşip ülkelerine dönene kadar devlet hastanelerinde sağlanması talimatını verdi.

00:21 İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile yaptığı telefon görüşmesinde, Gazze ve Orta Doğu'daki durumu ele aldı.

00:03 Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, İsrail'in Gazze'deki Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlediği hava saldırılarından endişe duyduklarını belirterek, "saldırıların savaş suçu teşkil edebilecek orantısız saldırılar" olabileceğini vurguladı.

00:00 Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Gazze'de binlerce çocuk ve yetişkinin hayatını kaybettiğine dikkati çekerek, İsrail'in, uğradığı saldırıya beklenecek mantıklı tepkinin çok ötesinde karşılık verdiğini ifade etti.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrailli yetkililer, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 315'i asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

31 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda öldürülen İsrail askeri sayısı 16'ya yükseldi.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'de el-Kassam Tugaylarının elinde 240 İsrailli esir olduğunu kaydetti.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 3 bin 648'i çocuk, 2 bin 290'ı kadın olmak üzere 8 bin 796 Filistinlinin öldürüldüğünü, 22 bin 219 kişinin yaralandığını bildirdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ise 130 Filistinli öldü, yaklaşık 2 bin Filistinli yaralandı.

İsrail ordusu, Gazze'ye 26 Ekim'de karadan sınırlı operasyonları genişletmeye başlayıp hava saldırılarının dozunu daha da artırdı.

Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef gösterildi.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 48 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...