Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Son dakika! Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye 'Kıbrıs' tepkisi

Son dakika! Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye 'Kıbrıs' tepkisi
Fotoğraf Başlığı Son dakika! Disisleri Bakanligi'ndan ABD'ye 'Kibris' tepkisi

SON DAKİKA HABERİ: Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin New Jersey Eyaleti Milli Muhafızlarının, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile anlaşma imzalamasını kınadı. Açıklamada Washington'un tutumu eleştirilerek, 'Anavatan ve garantör Türkiye’nin bulunduğu yerde Kıbrıs Türküne asla el uzanamayacağı gerçeğinin Kıbrıs Rum tarafınca idrak edilmesini umuyor, Kıbrıs Türk halkının güvenliğini temin edecek her türlü adımı atmayı sürdüreceğimizi vurguluyoruz.' ifadelerine yer verildi.

Kaydet
a- | +A

Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin New Jersey Eyaleti Milli Muhafızlarının, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile anlaşma imzalamasını kınadı.

"ABD DENGELERİ KKTC HİLAFINA BOZDU"

Bakanlık'ın resmi sitesinden yapılan yazılı açıklamada, "GKRY’nin geçtiğimiz Ekim ayında ABD Savunma Bakanlığı bünyesindeki Ulusal Muhafızlar Bürosu Eyalet Ortaklığı Programına dahil edilmesinin ardından, bu defa da New Jersey Eyaleti Milli Muhafızlarının sözkonusu program çerçevesinde GKRY Savunma Bakanlığı ile anlaşma imzalamasını kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Konuya ilişkin KKTC Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın desteklendiği belirtilen açıklamada, ABD'nin 2022 yılında GKRY’ye yönelik silah ambargosunu kaldırarak Kıbrıs Adası’ndaki dengeyi Kıbrıs Türklerinin hilafına bozduğu, bu son adımların da Rum tarafını silahlanmaya teşvik ettiği belirtildi.

ANAVATAN VE GARANTÖRLÜK VURGUSU

Açıklamada Washington'un tutumu eleştirilerek, şu ifadelere yer verildi: "ABD’yi, bölgenin istikrarına hiçbir şekilde hizmet etmeyen bu politikasını gözden geçirmeye ve Kıbrıs meselesinin adil, kalıcı ve sürdürülebilir çözümüne katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Anavatan ve garantör Türkiye’nin bulunduğu yerde Kıbrıs Türküne asla el uzanamayacağı gerçeğinin Kıbrıs Rum tarafınca idrak edilmesini umuyor, Kıbrıs Türk halkının güvenliğini temin edecek her türlü adımı atmayı sürdüreceğimizi vurguluyoruz."

https://twitter.com/TC_Disisleri/status/1642486353525972994

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.