Son dakika haberi! İsrail-Hamas savaşından son gelişmeler: İsrail, Cibaliye Mülteci Kampı'nı yine vurdu

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

Son dakika haberi: Saldırıların 26'ncı gününde bilanço ağırlaşmaya devam ediyor. İşgalci İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana abluka altına aldığı Gazze'ye en yoğun saldırılarını gerçekleştiriyor. Sabaha karşı Gazze'de iletişim ve internet yeniden kesilirken, Refah Sınır Kapısı ağır yaralılar ve yabancı pasaportlular için açıldı. İsrail, dün yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği Cibaliye Mülteci Kampı'nı tekrar vurdu. İşte İsrail-Hamas çatışmasından son gelişmeler...

Son dakika haberi: Hamas'ın silahlı kanadının 7 Ekim'de İsrail'e yönelik başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonu karşılıklı çatışmaya dönüştü. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne uyguladğı abluka ve başlattığı hava bombardımanı kara işgali ile devam ederken, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli sayısı 8 bin 796'ya yükseldi.

İSRAİL YİNE CİBALİYE'Yİ HEDEF ALDI

Son dakika haberine göre; İsrail, dün yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği Cibaliye Mülteci Kampı'nı tekrar vurdu. Çok sayıda can kaybı ve yaralı olduğu bildirildi.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail ordusu Cibaliyae Mülteci Kampı'nda çok sayıda kişinin yaşadığı Felluce Mahallesi'ni havadan bombaladı. Saldırıda bölgedeki binaların yıkılması sonucu onlarca ölü ve yaralı olduğu belirtiliyor. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail güçlerinin dünkü saldırısında en az 100 kişinin öldüğünü duyurmuştu.

Son dakika haberi! İsrail-Hamas savaşından son gelişmeler: İsrail, Cibaliye Mülteci Kampı'nı yine vurdu

İsrail ile Filistin çatışması dakika dakika son gelişmeler:

BM: CİBALİYE SALDIRISI SAVAŞ SUÇU OLABİLİR

23:04 Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi tarafından İsrail’in Cibaliye Mülteci Kampı’na dün ve bugün düzenlediği saldırılar hakkında yapılan açıklamada, “Cibaliye Mülteci Kampı’na düzenlenen saldırıların savaş suçu anlamına gelebilecek orantısız saldırılar olduğuna dair ciddi endişelerimiz var” denildi.

22:13 İsrail'in 7 Ekim'den bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 52 caminin tamamen yıkıldığı bildirildi.

22:00 Filistin Kızılayı, 55 tırın daha Refah Sınır Kapısı üzerinden Mısır’dan Gazze Şeridi’ne geçtiğini açıkladı. Gazze Şeridi’ne 21 Ekim'den bu yana geçen yardım tırı sayısı 272’ye ulaştı.

21:26 Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi’nde İsrail’e ait zırhlı araçların roketle imha edildiği anlara ait görüntüleri yayınladı.

Son dakika haberi! İsrail-Hamas savaşından son gelişmeler: İsrail, Cibaliye Mülteci Kampı'nı yine vurdu

21:24  İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi'nde çatışmaların başlamasından bu yana öldürülen İsrail askerlerine işaret ederek, ağır bir bedel ödediklerini ifade etti.

20:44  BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nden (OCHA) yapılan yazılı açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana 820 Filistinlinin yerinden edildiği, İsrailli yerleşimcilerin saldırılarının günde ortalama 3'ten 7'ye çıktığı bildirildi.

ÖLDÜRÜLEN İSRAİLLİ ASKER SAYISI 16'YA YÜKSELDİ

20:04 İsrail ordusu, Gazze’deki çatışmalarda bir askerin daha öldüğünü açıkladı. Açıklamada, Gazze’deki çatışmalarda 31 Ekim’den bu yana ölen İsrail askerinin sayısının 16’ya yükseldiği belirtildi.

19:59 Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, İsrail'in Cibaliya Mülteci Kampı'na yönelik hava saldırısı karşısında dehşete düştüğü ve tüm sivillerin öldürülmesini kınadığı bildirildi.

19:44 Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı’nın sivillere geçişlere açılmasının ardından şu ana kadar 335 yabancı ülke vatandaşı ve 76 yaralı Filistinli ile refakatçisi Mısır’a geçti. 

19:42 Ürdün'ün, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik şiddetli saldırıları sebebiyle Tel Aviv Büyükelçisini "derhal" geri çağırdığı ve protestolar sonrası ülkesine giden İsrail'in Amman Büyükelçisinin dönmesine de izin vermeyeceği bildirildi.

BM: GAZZE'DE ACİL ATEŞKES ÖLÜM KALIM MESELESİ

18:39 Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik aralıksız bombardımanın şok edici olduğunu belirterek, "acil insani bir ateşkesin milyonlarca insan için ölüm kalım meselesi" olduğunu duyurdu.

18:19 İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürüyor. İsrail helikopterleri Gazze'yi vuruyor. Gazze'ye aydınlatma fişekleri atıldı, saldırı sürüyor... 

HAMAS'TAN KARŞILIKLI ESİR TAKASI İÇİN ATEŞKES ŞARTI

18:03 Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İsrail ordusunun bombardımanını yoğunlaştırdığı Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlere ilişkin müzakerelerin başlaması için bir ateşkes sağlanması gerektiğini belirtti.

GAZZE'DE CAN KAYBI ARTIYOR

17:14 Birleşmiş Milletler Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana 34'ü çocuk en az 123 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Gazze'deki ölü sayısı ise son olarak 8 bin 796 olarak açıklandı.

16:32 Hamas'ın sözcüsü Gazi Hamad, Lübnan merkezli LBCI televizyonuna konuştu. Burada 'İsrail, bizim topraklarımızda var olamayacak bir ülke' diyen Hamad, açıklamalarının devamında 'İsrail'i vatanımızdan tamamen çıkarmalıyız. Çünkü İsrail burada Araplar ve İslam ülkeleri için güvenlik, politik ve askeri tehlikeye neden oluyor.

'BEDEL ÖDEYECEĞİZ'

Bunu söylemekten utanmıyorum, İsrail'e ders vermeliyiz, tekrar ve tekrar. Aksa Tufanı operasyonu sadece bir başlangıçtı bunun ikincisi, üçüncüsü ve dördüncüsünü yapacağız. Saldırıları yapabilecek istek ve kapasiteye sahibiz. Biz bedel ödemeye hazır mıyız? Evet buna hazırız. Şehit olarak anılacağız, fedakarlık yapmış şehitler' dedi. Açıklamalarının devamında 'İsrail'in kurulmasında kan, acı ve gözyaşı' olduğunu söyleyen Hamad, 'Biz bu durumun kurbanıyız, saldırılar ve yaşananlardan İsrail sorumlu biz değil' değerlendirmesinde bulundu.

16.16 - İsrail ablukası ve bombardımanı altındaki Gazze Şeridi'nde 12 saat aradan sonra iletişim ve internet erişiminin aşamalı olarak sağlanmaya başlandığı bildirildi.

15.32 - Gazze'deki Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi, yakıtın tükenmesi ve iki kez bombalanması nedeniyle faaliyetlerini durdurdu.

15.17 -  İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki operasyonlarını derinleştirmeye devam edeceklerini söyledi.

14.48 - Abluka altındaki Gazze Şeridi’nde son 24 saatte yaşanan çatışmalarda öldürülen İsrail askeri sayısının 13’e yükseldiği belirtildi.

14.05 - İsrail, Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nı yine vurdu. Onlarca ölü ve yaralı var.

12.52 - Pakistan geçici hükümet Başbakanı Anvarul Hak Kakar, İsrail’in Gazze'deki Cibaliya Mülteci Kampı'na saldırısını "savaş suçu" olarak nitelendirerek, bu ülkenin sivillere yönelik artan düşmanlık ve saldırganlığını şiddetle kınadığını belirtti.

11.23 - İsrail Ordu Sözcüsü: Gazze'deki çatışmalarda kayıplarımız acı verici ve güçlerimizi güvence altına almak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.

11.20 - İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze kentinde bir İsrail askeri aracını hedef aldıklarını duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada, Ez-Zeytun Mahallesi'nin doğusuna giren İsrail askeri aracını "Yasin 105" roketiyle imha ettikleri ve aracın yandığı belirtildi.

10.55 - İsrail’in saldırılarını aralıksız sürdürdüğü abluka altındaki Gazze Şeridi’ndeki ağır yaralı Filistinliler tedavi edilmek üzere Mısır’a nakledilecek. Ambulanslar Refah Sınır Kapısı'nın açılmasıyla yaralıları nakletmek üzere Mısır'dan Gazze'ye giriş yaptı.

10.02 - İsrail ordusu, Kızıldeniz’e savaş gemileri konuşlandırdığını açıkladı.

09.49 - Uluslararası internet izleme servisi veren Net Blocks, Gazze Şeridi'nde "yeni bir internet kesintisinin" yaşandığını doğruladı.

08.22 -  Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybeden basın mensuplarının sayısının 38'e yükseldiği belirtildi.

06.10 - İsrail ordusu, Yemen'den fırlatıldığı değerlendirilen füzenin düşürüldüğünü bildirdi.

05.55 - Lübnan'daki Hizbullah Örgütü, ülkenin güney sınırındaki operasyonlarda 120 İsrail askerini vurduklarını, 9 tankı imha ettiklerini ve bir insansız hava aracını düşürdüklerini duyurdu.

05.18 - İsrail ordusu, Lübnan topraklarından fırlatılan karadan havaya füzenin düşürüldüğünü bildirdi.

01.10 -  İsrail'in yoğun saldırıları ve ablukası altındaki Gazze Şeridi'ne, insani yardım taşıyan 59 tırın daha ulaştığı bildirildi.

İRAN'DAN CİBALİYE SALDIRISINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

İran Cumhurbaşkanlığının açıklamasına göre, Reisi, başkent Tahran'da düzenlenen kabine toplantısında İsrail'in Cibaliya saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Reisi, "Gazze'deki Cibaliya Mülteci Kampı'nın ABD'nin doğrudan katılımıyla vahşice bombalanmasının, Siyonistlerin ve destekçilerinin işlediği suçlar listesine eklenen bir başka yüz karası" olduğunu söyledi. 

İran Cumhurbaşkanı, "Bu suçlar, birçok uluslararası anlaşmanın ve Birleşmiş Milletler (BM) Antlaşmasının geçerliliğini ve etkinliğini kaybettiğini, uluslararası toplumun kamuoyunun talebi üzerine bu mekanizmaları revize etmesi gerektiğini gösterdi." değerlendirmesinde bulundu.

"OPERASYONLARIMIZI DERİNLEŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, İsrail ordusunun gece boyunca Gazze Şeridi'nde büyük çatışmalara girdiğini belirtti. Gazze Şeridi'nin kuzeyinde 'operasyonlarını derinleştirmeye' devam edeceklerini ifade eden Hagari, İsrail askerlerinin Gazze'de Hamas mensuplarıyla yüz yüze çatıştıklarını kaydetti.

Lübnan sınırında Hizbullah'la yaşanan çatışmalara da değinen Hagari, kuzey sınırında saldırılara güçlü cevap vermek için gerekli hazırlıkları yaptıklarını söyledi.

Kuzey sınırında savunma hattına takviyelerin yapıldığının altını çizen Hagari, "Bölgemize ulaşan, topraklarımıza sızan veya topraklarımıza ateş açan her hücreye saldırır, öldürürüz" dedi.

Son dakika haberi! İsrail-Hamas savaşından son gelişmeler: İsrail, Cibaliye Mülteci Kampı'nı yine vurdu

REFAH SINIR KAPISI SİVİLLERE AÇILDI

İsrail’in saldırılarını aralıksız sürdürdüğü abluka altındaki Gazze Şeridi’ndeki ağır yaralı Filistinliler tedavi edilmek üzere Mısır’a nakledilecek. Ambulanslar Refah Sınır Kapısı'nın açılmasıyla yaralıları nakletmek üzere Mısır'dan Gazze'ye giriş yaptı.

Bugün kapıdan geçişine izin verilecek 81 kişilik ilk grup, Mısır'daki hastanelerde tedavi edilecek.

İLETİŞİM VE İNTERNET YENİDEN KESİLDİ

Bugün ise Gazze'nin dünyayla yeniden bağlantısı koptu.Filistin Telekomünikasyon Şirketi Paltel, sabaha karşı Gazze Şeridi'ndeki iletişimin ve internetin tamamen kesildiğini duyurdu.

Şirketin, X platformunda yaptığı açıklamada, "Daha önce bağlanan uluslararası şebekenin yeniden kesilmesi nedeniyle Gazze Şeridi'nde tüm iletişim ve internet hizmetlerinin tamamen kesildiğini duyurmaktan üzüntü duyuyoruz" ifadesi kullanıldı.

Paltel şirketi, 27 Ekim'de İsrail saldırıları sonucu Gazze'de kesilen iletişim ve internet hizmetinin aşamalı olarak yeniden verildiğini duyurmuştu.

GAZZE'DE 9 İSRAİLLİ ASKER ÖLDÜ

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki kayıplarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada Gazze'nin kuzeyindeki çatışmalarda 9 İsrail askerinin öldüğü ifade edildi. Öldürülen askerlerin isimlerinin yayımlandığı kaydedildi.

Çatışmalarda 4 İsrail askerinin de ağır yaralandığı aktarıldı.

Son dakika haberi! İsrail-Hamas savaşından son gelişmeler: İsrail, Cibaliye Mülteci Kampı'nı yine vurdu

İSRAİL ORDUSU KARA İŞGALİNDEN GÖRÜNTÜ PAYLAŞTI

İşgalci İsrail ordusunun kara birlikleri, dün abluka altındaki Gazze Şeridi’nin iç kesimlerinde Filistinli gruplarla şiddetli çatışmalara girdi. İsrail, çatışma anlarının görüntülerini paylaştı.

Öte yandan kara operasyonu öncesinde Gazze sınırında bekleyen İsrail tankları görüntülendi. İsrail Ordusu Güney Komutanı Komutanı Tümgeneral Yaron Finkelman, Gazze'ye girmeye hazırlanan İsrail askerlerine "Tek hedefimiz var; zafer!" emrini verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...