Yunanistan'da iki tren kafa kafaya çarpıştı: Onlarca ölü var

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yunanistan'da iki tren kafa kafaya çarpıştı: Onlarca ölü var

DÜNYA Haberleri

Yunanistan'da feci bir tren kazası meydana geldi. Ülkenin Tempi adı verilen bölgesinde yük treni ile yolcu treni kafa kafaya çarpıştı. Kazada ilk belirlemelere göre 36 kişi öldü. 85 kişi ise yaralandı. Ülkede 3 gün ulusal yas ilan edildi.

Komşu Yunanistan güne büyük bir faciayla uyandı. Larissa kentinin kuzeyinde yer alan Tempi bölgesinde bir yük treni ile yolcu treni kafa kafaya çarpıştı. Kaza sonucu bazı vagonlar raydan çıkarken, bölgeden alevler yükseldi.

36 KİŞİ ÖLDÜ

Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yetkililerden yapılan açıklamaya göre, feci kazada 36 kişi hayatını kaybetti, 85 kişi ise yaralandı.

Yunanistan'da iki tren kafa kafaya çarpıştı: Onlarca ölü var

Yunanistan İtfaiye Teşkilatı Sözcüsü Vassilis Varthakoyannis, "Tahliye süreci devam ediyor, çarpışmanın şiddeti nedeniyle çalışmalar çok zor koşullar altında yürütülüyor" dedi.

TRENDE 350 YOLCU VARDI

Demiryolu şirketi Hellenic Train tarafından yapılan açıklamada ise Atina'dan Selanik'e giden yolcu treninde yaklaşık 350 yolcu olduğu belirtildi.

Çarpışmanın nedeni henüz bilinmezken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yunanistan'da iki tren kafa kafaya çarpıştı: Onlarca ölü var

ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

Kazanın ardından 3 gün ulusal yas ilan edilmesine karar verildi. Buna göre 1 Mart-3 Mart arasında tüm kamu binalarında bayraklar yarıya indirilirken, halka açık etkinlikler iptal edildi. Siyasi partiler de Nisan ayında yapılması beklenen genel seçimler için kampanyalarını askıya aldı.

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, ülke tarihinin en büyük demiryolu kazasının meydana geldiği bölgeye giderek açıklamalarda bulundu. Miçotakis, "Tek bir şeyin garantisini verebilirim, bu trajedinin nedenlerini bulacağız ve böyle bir şeyin bir daha yaşanmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız" diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...