Son dakika... Ukrayna'dan İsrail'e destek mesajı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Son dakika... Ukrayna'dan İsrail'e destek mesajı

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Son dakika haberi... Rusya ile savaşını sürdüren Ukrayna'dan İsrail'e destek mesajı geldi. Ukrayna, İsrail'in 'kendisini ve halkını savunma hakkını' desteklediğini açıkladı.

Son dakika haberi... Ukrayna, Gazze'den atılan roket yağmuru sonrasında İsrail ile dayanışma içinde olduğunu ifade etti. Barron's.com'un Agence France Presse'den aldığı bilgilere göre, Ukrayna'nın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: "Ukrayna, Kudüs ve Tel Aviv'deki sivil halka yönelik roket saldırıları da dahil olmak üzere İsrail'e yönelik devam eden terör saldırılarını güçlü bir şekilde kınıyor. İsrail'in kendisini ve halkını savunma hakkı konusunda desteğimizi ifade ediyoruz."

Söz konusu bu açıklama, Ukrayna dışişleri bakanlığının sosyal medya hesaplarından yapıldı. 

https://twitter.com/MFA_Ukraine/status/1710574305254285469 

HAMAS'TAN İSRAİL'E BASKIN: 5 BİN FÜZE FIRLATILDI

İşgalci İsrail ordusu ile Hamas güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, İsrail'e karşı başlattıkları Aksa Tufanı'nın ilk aşamasında 5 bin roket ve havan fırlattıklarını duyurdu.

İsrail yerleşim birimlerine sızan el-Kassam Tugaylarına bağlı güçlerin, İsrail ordusuna ait hasar almış bir Merkava ana muharebe tankının ele geçirdiği anlara ait görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerde, İsrail tankının önünde sevinen Filistinliler dikkat çekti.

Hamas'ın operasyonu sonrasında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail halkına seslenerek, "Savaştayız, kazanacağız. Düşman benzeri görülmemiş bir bedel ödeyecek" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...