Son dakika: İsrail, Türkiye'deki tüm diplomatlarını geri çekti

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Son dakika: İsrail, Türkiye'deki tüm diplomatlarını geri çekti

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın Gazze'deki saldırılara tepki gösteren açıklamalarının ardından İsrail'den kritik bir adım geldi. İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Türkiye'deki İsrailli tüm diplomatik temsilcilerini geri çektiğini duyurdu.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, Türkiye'deki tüm İsrailli diplomatik temsilcilerin geri çekildiğini duyurdu.

İLİŞKİLER YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK

Bakan Cohen'in X'ten yaptığı açıklamada, "Türkiye'den gelen sert açıklamalar karşısında, İsrail-Türkiye ilişkilerinin yeniden değerlendirilmesi amacıyla Türkiye'deki diplomatik temsilcilerin geri gönderilmesi talimatını verdim." ifadelerine yer verildi.

ERDOĞAN'DAN İSRAİL'E SERT SÖZLER

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından Atatürk Havalimanı'nda Büyük Filistin Mitingi düzenlenmiş, mitingde kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'i sert sözlerle hedef almıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, esas suçlunun Batı olduğunu söyleyerek, "Hiçbir oyunun sonsuza kadar sürmeyeceği gibi Batı'nın sinsi ve kirliği taktiği de artık deşifre olmuştur. Ey Batı size sesleniyorum: Hilal-haçlı mücadelesi mi estirmek istiyorsunuz? İsrail 22 gündür açıkça savaş suçu işliyor. İsrail biz de seni savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceğiz. Bunun hazırlığı içindeyiz." diye konuşmuştu.

DİPLOMATİK İLİŞKİLER KOPMA NOKTASINDA

Bu açıklamaların ardından İsrail'le geçtiğimiz yıl başlayan normalleşme süreçleri askıya alındı, diplomatik ilişkiler kopma noktasına geldi.

Öte yandan 7 Ekim'de Hamas'ın saldırısına karşılık Gazze'yi abluka altına alan İsrail, dün gece son 22 günün en ağır bombardımanını gerçekleştirdi. Kanlı saldırılarda iletişim hatları kesildiği için can kaybı bilgisine ulaşılamazken, uluslarası toplumdan saldırıların durması için çağrılar sürüyor.

Türkiye'de 7 Ekim'den bu yana taraflara itidalli davranmaları çağrısında bulunurken, İsrail'in Gazze'de sivilleri hedef alması son nokta oldu.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ahmet28 Ekim 2023 20:37

Bizim yapmamız lazım geleni onlar yapmışlar neden devlet İsraili konsolosluğuna kapatıp geri göndermedi geç kaldik

Kerim 28 Ekim 2023 19:58

Hepbirlikte bunun üstesinden geleceğiz kalkmış şunu yapma asıl terör örgütü sizsiniz ABD İsrail bunun başka izahı yok kanı bozuk olan milletvekili İsrail destek liyormuş bunları görün

Sonraki Haber Yükleniyor...