Son dakika... İsrail, Türkiye’deki tüm diplomatlarını geri çağırıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Son dakika... İsrail, Türkiye’deki tüm diplomatlarını geri çağırıyor

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Son dakika... Güvenlik gerekçesiyle vatandaşlarına Türkiye'ye 'seyahat etmeme' uyarısı yapan İsrail, büyükelçi dahil tüm diplomatlarını Türkiye’den çekme kararı aldı.

İsrail-Hamas çatışması şiddetlenirken, İsrail'in saldırıların 11. gününde Gazze'de sivillerin bulunduğu hastaneyi vurması dünya genelinde tepkilere neden oldu. Saldırıda 500'den fazla sivil hayatını kaybederken, pek çok ülkede İsrail konsoloslukları önünde protesto düzenlendi.

Türkiye'de de İstanbul başta olmak üzere Ankara, Erzurum, Diyarbakır gibi birçok büyükşehirde İsrail Büyükelçiliği'ne yürüyen gruplar, sivillere zulmü protesto etti.

'TÜKİYE'Yİ TERK EDİN' UYARISI

Tepkilerin büyümesi üzerine, vatandaşlarının güvenliğinden endişe eden İsrail, 'Türkiye'ye seyahat etmeyin ve mümkün olan en kısa sürede terk edin' uyarısında bulundu. Dün yapılan bu çağrının ardından İsrail'den bir açıklama daha geldi.

İSRAİLLİ DİPLOMATLAR GERİ ÇAĞRILIYOR

İsrail, büyükelçi dahil olmak üzere tüm diplomatlarını Türkiye’den çekme kararı aldı.

Diplomatların iki ülke arasındaki diplomatik kriz nedeniyle değil, güvenlik endişeleri nedeniyle ülkeyi terk edecekleri belirtildi.

2022'DE GÜVEN MEKTUBUNU SUNMUŞTU

Türkiye ile İsrail arasındaki normalleşme süreci kapsamında karşılıklı büyükelçi atanması kararı alınmış, güven mektubu Aralık 2022'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmuştu.

TÜRKİYE-İSRAİL İLİŞKİLERİ

Türkiye ve İsrail geçtiğimiz yıl karşılıklı ilişkileri geliştirmek için birçok temasta bulundu.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un Ankara ziyaretini, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun İsrail ziyareti izlemişti.

İsrail Başbakanı Yair Lapid de haziranda Türkiye'yi ziyaret etmişti.

Türkiye ve İsrail, 17 Ağustos 2022'de diplomatik ilişkileri en üst seviyeye çıkarma ve karşılıklı büyükelçi atama kararı almıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...