Son dakika... Terör örgütü DEAŞ'ın lideri Ebu el-Hassan el-Haşimi el-Kureyşi öldürüldü!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika... Terör örgütü DEAŞ'ın lideri Ebu el-Hassan el-Haşimi el-Kureyşi öldürüldü!

DÜNYA Haberleri

Reuters'ın haberine göre, terör örgütü DEAŞ'ın lideri Ebu el-Hasan el-Haşimi el-Kureyşi'nin öldürüldüğünü duyurdu. Örgüt kaynaklarına dayandırılan habere göre; DEAŞ'ın yeni lideri Ebu'l-Hüseyni'l-Hüseyni'l-Kuraşi oldu.

Reuters haber ajansı terör örgütü DEAŞ'ın elebaşı Ebu İbrahim El-Haşimi El-Kureyşi'nin öldürülmesinden sonra yerine geçen Ebu el-Hassan el-Haşimi el-Kureyşi'nin de öldürüldüğünü açıkladı.

YERİNE GELEN İSMİ AÇIKLADILAR

DEAŞ Sözcüsü tarafından Telegram'dan yapıldığı öne sürülen açıklamaya göre; örgütün yeni lideri olarak, Ebu El-Hüseyn El-Hüseyni El-Kureyşi seçildi.

Irak ve Suriye’de ‘halifelik’ ilan ettikten sonra yenilgiye uğratılan örgütün lideri Abubekir El Bağdadi Suriye’de 2019 yılında ABD operasyonunda öldürüldü.

Bağdadi’nin yerine geçen Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi ise Şubat ayında ABD özel kuvvetlerinin Suriye’nin kuzeybatısında düzenlediği bir operasyonda öldürülmüştü.

ABD DE DOĞRULADI

ABD, terör örgütü DEAŞ lideri Ebu el-Hassan el-Haşimi’nin öldürüldüğünü doğruladı. CENTCOM Sözcüsü Albay Joe Buccino, yaptığı yazılı açıklamada, "Ebu el-Hasan el-Haşimi’nin ekim ortasında ölümü, DEAŞ'a bir başka darbe vurdu. Bu operasyon, Özgür Suriye Ordusu tarafından Suriye'nin Dar'a vilayetinde gerçekleştirildi" ifadelerini kullandı.

DEAŞ'ın bölge için bir tehdit olmaya devam ettiğini aktaran Buccino, CENTCOM ve ortaklarımız DEAŞ’ın kalıcı olarak yenilgisine odaklandıklarını belirtti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby ise yaptığı açıklamada, “Bir diğer DEAŞ liderinin yeryüzünde daha fazla yürüyemeyeceğini duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.
Bir askeri sözcü ise, operasyona hiçbir ABD gücünün katılmadığını açıkladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...