Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Suriye'de mezuniyet törenine İHA saldırısı: En az 89 kişi hayatını kaybetti

Suriye'de mezuniyet törenine İHA saldırısı: En az 89 kişi hayatını kaybetti
Fotoğraf Başlığı Suriye'de mezuniyet törenine IHA saldirisi: En az 89 kisi hayatini kaybetti

Suriye'nin Humus şehrinde askeri mezuniyet törenini hedef alan saldırıda en az 89 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Şam yönetimi, 3 günlük yas ilan edilen saldırı sonrasında muhaliflerin kontrolündeki İdlib'e saldırı başlattı.

Kaydet
a- | +A

Suriye’nin Humus kentinde bir askeri okulun mezuniyet töreninin hedef insansız hava aracı (İHA) saldırısında 89 kişi hayatını kaybetti, 240 kişi de yaralandı.

Suriye ordusundan yapılan açıklamada, törenin bitmesinden sonra patlayıcı yüklü İHA’larla gerçekleştirildiği belirtilirken, ölen 89 kişinin arasında 6 çocuğun da bulunduğu ifade edildi. Yerel kaynaklar ise daha kanlı bir tablo sunuyor. Hastanelere dayandırılan haberlere göre 21’i sivil olmak üzere en az 100 kişi hayatını kaybetti.

Şam yönetimi, saldırının ardından 3 günlük yas ilan edildiğini duyuruldu. Ayrıca, saldırıda Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas’ın öldüğü iddia edilirken, Şam’a yakın kaynaklar, Abbas’ın saldırıdan kısa süre önce tören alanından ayrıldığını aktardı.

SALDIRIYI ÜSTLENEN OLMADI

Suriye’deki iç savaşı takip eden, İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin (SOHR) aktardığına göre ise saldırıda hayatını kaybedenlerin çoğunluğunu, yeni mezun olan teğmenler, törende hazır bulunan subaylar ve katılan askerlerin aileleri oluşturuyor. Saldırının 2011’de başlayan iç savaşın en ölümcül eylemlerden biri olduğu belirtiliyor.

Suriye'de mezuniyet törenine İHA saldırısı: En az 89 kişi hayatını kaybetti
Başlık ResmiSuriye'de mezuniyet törenine İHA saldırısı: En az 89 kişi hayatını kaybetti

SURİYE’DEN AÇIKLAMA

Saldırı sonrasında yazılı bir açıklama yapan Suriye Dışişleri Bakanlığı, ABD ve uluslararası koalisyon üyelerini suçlanırken Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne saldırıyı kınama ve BM kararlarını uygulama çağrısında bulunuldu.

BM’DEN SUKÜNET AÇIKLAMASI

Birleşmiş Milletler Sözcüsü Stephane Dujarric, Antonio Guterres’in saldırı sonrasındaki gelişmelerden dolayı derin endişe duyduğunu ifade etti. Birleşmiş Milletler’in Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen ise saldırıyı “korkunç” olarak niteledi ve taraflara sükûnet çağrısında bulundu.

SURİYE ORDUSUNDA İDLİB’E SALDIRI

Suriye ordusu, Humus’taki saldırı sonrasında İdlib’e yönelik şiddetli bir saldırı başlattı. Muhalif grupların kontrolündeki alanlara yönelik saldırıda savaş uçakları ve topçu sistemlerinin kullanıldığı ifade edilirken çok sayıda kişinin de hayatını kaybettiği bildirildi. Bölgedeki insan hakları aktivistleri, saldırılarda şu ana kadar dördü çocuk 5 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BAKMADAN GEÇME
Suriye ordusu, misket bombasıyla vurdu! İdlib ve Halep
HABER

Suriye ordusu, misket bombasıyla vurdu! İdlib ve Halep'te can kaybı yükseliyor

Suriye
HABER

Suriye'deki hava harekatının detayları ortaya çıktı: F-16'lar, PKK inlerini 50 kilometre derinlikte vurdu

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.