PKK, Suriye'nin kuzeyinde köşeye sıkıştı: Çimento fabrikası TSK atışlarıyla kullanılamaz hale geldi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Suriye'nin kuzeyinde hain terör örgütü PKK/YPG, Türk uçak ve silahlı insansız hava araçlarının hedefinde olduğu gibi uçaklar terör hedeflerini ve enerji altyapısını adeta yerle bir etti. Terör örgütleri büyük darbeler almaya devam ederken Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye’nin kuzeyinde bölücü terör örgütü PKK-YPG’ye ait çimento fabrikasını vurdu ve fabrika kullanılamaz hale geldi.

Ankara'da İçişleri Bakanlığına saldırı girişimimnin ardından MİT ve TSK düğmeye bastı. Hain terör örgütlerine Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen peş peşe operasyonlar tüm hızıyla devam edeken terörün enerji altyapısı, depolama tesisler ve petrol kuyuları TSK atışlarının hedefi oldu. Vurulan birçok nokta ile PKK/YPG büyük darbeler alarak köşeye sıkıştı. 

Suriye’nin kuzeyindeki Tel Rifat, Kamışlı, Cizire ve Derik bölgelerinde sınırın 50 kilometre derinliğindeki petrol kuyularını ve depolama tesisleri Türk jetleri tarafından imha edildi.

ÇİMENTO FABRİKASI KULLANILAMAZ HALDE

Türkiye, meşru müdafaa hakkını kullanarak bölücü terör örgütü PKK-YPG unsurlarına yönelik hava ve kara harekatı operasyonlarına devam ediyor. Suriye'nin kuzeyinde Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı bölgelerindeki PKK/YPG'li teröristlere ait hedefler gece boyunca ateş destek vasıtalarıyla güçlü şekilde vuruldu.

Füzelerle vurulan terör örgütüne ait çimento fabrikası kullanılamaz hale getirildi.

SURİYE'NİN KUZEYİNDE EN AZ 14 TERÖRİST ETKİSİZ

Milli Savunma Bakanlığı, ise bu sabah yaptığı açıklamada Suriye'nin kuzeyindeki PKK/YPG’li teröristlere ait hedeflerin gece boyunca ateş destek vasıtalarıyla vurulduğunu ve en az 14 teröristin etkisiz hâle getirildiğini duyurdu. Bakanlık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

"Suriye'nin kuzeyinde Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı bölgelerindeki PKK/YPG’li teröristlere ait hedefler gece boyunca ateş destek vasıtalarımızla güçlü şekilde vuruldu. İlk belirlemelere göre en az 14 teröristin etkisiz hâle getirildiği belirlendi."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...