Suudi Arabistan çölde kayak merkezi kuruyor! Hedef yıllık 700 bin ziyaretçi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Suudi Arabistan çölde kayak merkezi kuruyor! Hedef yıllık 700 bin ziyaretçi

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan çöle kayak merkezi kuracak. Suni pistlerin ve suni karların hakim olacağı merkezin, ileride dünyanın en büyük kayak merkezlerinden biri olması bekleniyor. Hedef ise yıllık 700 bin ziyaretçi.

Suudi Arabistan, çölde devasa bir kayak merkezi kurmak için çalışmalara başladı. Kış sporlarının merkezi olması planlanan Trojena, Kızıldeniz kıyısının 30 mil doğusunda, Sarawat Dağlarında inşa ediliyor. Bölge ülke geneline göre 10 derece daha serin.

Ülke çöl ikliminin etkisinde olmasına rağmen kışın hava sıcaklıklarının sıfırın altına indiği bölgede zaman zaman kar yağışı görülebiliyor. Proje sorumlusu Jan Paterson, pistlerdeki karın yüzde 70’inin suni olacağını söyledi.

Suudi Arabistan çölde kayak merkezi kuruyor! Hedef yıllık 700 bin ziyaretçi

YILLIK 700 BİN ZİYARETÇİ HEDEFİ

2026’da tamamlanması planlanan kayak merkezinin her sene 700 bin civarında ziyaretçi alacağı tahmin ediliyor. Tesislerde suni bir göl de inşa edilecek.

2029 Asya Kış Olimpiyatlarına ev sahipliği yapması hedeflenen Trojena, Suudi Arabistan’ın iddialı Neom Projesi dâhilinde inşa ediliyor. MEHMET EMİN ARVAS

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...