Tarih belli oldu: ABD ile Rusya masaya oturuyor

Düzenleyen:
Tarih belli oldu: ABD ile Rusya masaya oturuyor

DÜNYA Haberleri

ABD ve Rusya arasında gerçekleşmesi beklenen kritik görüşmenin 10 Ocak'ta yapılacağı açıklandı.

Ukrayna ile Rusya arasındaki gerginlik devam ederken ABD ile Rusya arasında gerçekleşmesi beklenen kritik zirve için tarih belli oldu. Biden yönetiminden bir sözcü, bütün dünyanın merakla beklediği zirvenin 10 Ocak'ta başlayacağını açıkladı.

Sözcü, Rusya ve NATO'nun da muhtemelen 12 Ocak'ta müzakerelere başlayacaklarını duyururken, Moskova, Washington ve birkaç Avrupa ülkesinin de dahil olduğu daha geniş bölgesel toplantının ise 13 Ocak'ta gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova'nın güvenlik taleplerini 10 Ocak'ta Washington ile görüşmeyi planladığını doğruladı. ABD basınına konuşan sözcü "Rusya endişelerini masaya yatırabilir, biz de Rusya'nın faaliyetleriyle ile ilgili endişelerimizi masaya yatıracağız. İlerleme kaydedebileceğimiz alanlar ve aynı fikirde olmayacağımız alanlar olacak. Diplomasi bununla ilgili” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...