Tartışmalı oylama meclisten geçti! İsrail sokakları savaş alanına döndü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tartışmalı oylama meclisten geçti! İsrail sokakları savaş alanına döndü

DÜNYA Haberleri

İsrail'de tartışmalı yargı düzenlemesi Meclis'te ilk oylamada kabul edildi. Tasarının yürürlüğe girebilmesi için ilgili komisyonda yeniden görüşülmesi, Genel Kurul'da ikinci ve üçüncü oylamalarda da kabul edilmesi gerekiyor. Netanyahu karşıtları ülke genelinde sivil itaatsizlik eylemlerine başladı

İsrail'de Yüksek Mahkemenin hükümet üzerindeki denetimini kısıtlayan tartışmalı yargı düzenlemesine ilişkin kritik yasa tasarısı Meclisteki birinci oylamada geçti. Meclis Genel Kurulunda gece saatlerinde yapılan oturumda, Yüksek Mahkemenin hükümetin aldığı kararları kamu çıkarına hizmet etmediği, çıkar çatışması doğurduğu gibi gerekçelerle mantık dışı olduğunu belirterek bozma yetkisini ortadan kaldırmayı öngören yasa tasarısı 120 sandalyeli parlamentoda 64 lehte, 56 aleyhte oy kullanılarak birinci oylamada kabul edildi.

Tartışmalı yasa tasarısının yürürlüğe girebilmesi için yeniden Meclisteki ilgili komisyonda görüşülmesi, Genel Kurul'da ikinci ve üçüncü kez yapılacak oylamalardada kabul edilmesi gerekiyor.

EYLEMCİLER YOLLARI KAPATTI

Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin tartışmalı yargı düzenlemesine karşı olan protesto hareketi, ülke genelinde yolların kapatıldığı sivil itaatsizlik eylemlerine başladı. Hükümet karşıtı yüzlerce gösterici, Tel Aviv-Kudüs otoyolunun Kudüs yönünü kapattı. Sabah trafiğinde araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Göstericileri yoldaki tek şeritten uzaklaştırarak trafiğin geçişini sağlamaya çalışan İsrail polisi, TOMA ile göstericilere müdahale etti.

UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, protestocuların ülkenin kuzeyindeki sahil hattı boyunca uzanan otoyolda ve farklı noktalardaki kavşaklarda barikatlar kurarak sabah saatlerinde yolları kapatmaya başladığı, araçların uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü. Bir grup protestocu da İsrail'in ana hava terminali Ben Gurion Havalimanı'nda İsrail bayraklarıyla gösteri düzenledi.

HÜKÜMETİ TEHDİT ETTİLER

Yargı düzenlemesi karşıtı protesto hareketi, gün boyunca ülke genelinde sivil itaatsizlik eylemleri yapılacağı ve İsrail'de hayatın durma noktasına getirileceği tehdidinde bulundu. Protesto hareketi, akşam saatlerinde Ben Gurion Havalimanı'nda toplanma çağrısı yaparken İsrail polisi ise göstericilerin havalimanı terminaline girmesine izin verilmeyeceğini duyurdu. İsrail Havalimanları İdaresi de yolculara havalimanına uçuşlarından en az 3 saat önce ulaşmaları ve toplu taşıma kullanmaları çağrısı yaptı. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...