Tesla, Avrupa'ya adım attı: Berlin Gigafactory sonunda açıldı

Düzenleyen:
Tesla, Avrupa'ya adım attı: Berlin Gigafactory sonunda açıldı

DÜNYA Haberleri

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, toplamda dördüncü ve Avrupa'daki ilk Gigafactory'sini bugün şirketin CEO'su Elon Musk'ın katılımıyla resmen açıyor. Yaklaşık üç yıldır devam eden çalışmalar sonucunda hayata geçirilen fabrika, Almanya'nın başkenti Berlin'in yakınlarında yer alıyor ve resmi adı Giga Berlin-Brandenburg.

Milyarder iş insanı Elon Musk'ın şirketi Tesla, 'gigafactory' adı verilen dev üretim tesislerinde elektrikli otomobillerini üretiyor. Şimdiye kadar Tesla, yalnızca ABD'de ve Çin'de fabrikalar kurarak üretimi sürdürüyordu. Ancak 2,5 yıldır süren çalışmaların ardından Tesla Avrupa'daki ilk fabrikasını Almanya'da açtı ve ilk satışlara başladı. 

Açılış töreninin bir parçası olarak Tesla, fabrikada üretilen ilk üretim otomobillerini müşterilere teslim ediyor. 30 adet Model Y kompakt SUV'un satışı yapıldı. 320 mil (514 km) menzile sahip bu araçlar, 63 bin 990 Euro'dan satışa çıktı. 

TESLA, 500 BİN ARAÇ HEDEFLİYOR

CNBC'nin haberine göre, bu ayın başlarında Tesla'ya fabrikada ticari üretime başlaması için geçici onay verildi ve tesiste yılda 500 bine yakın araç üretilebilecek. Bununla birlikte, şirket başlangıçta fabrikada üretime 2021 yazında başlamayı planlıyordu ancak pandemi, tedarik zinciri kesintileri ve çevresel tepkiler nedeniyle açılış gecikti. 

Fabrika şu anda çalışır durumda olmasına rağmen Musk, asıl zorluğun üretimi artırmak olduğunu söylemişti. Automobilwoche'ın haberine göre, Tesla üretimi Ocak ayında haftada yaklaşık bin adede çıkarmayı düşündü ve fabrikanın 2022'nin ilk yarısında maksimum 30 bin araca katkıda bulunabileceğini yazdı. Son olarak Tesla, fabrikada yılda 500 bin araba ve 50 GWh pil kapasitesi üretmeyi hedeflediğini duyurdu.

Bu arada, şirket Berlin'deki Tesla Gigafactory'de 12 bin işçi istihdam etmek istiyor ve 3 binden fazla işçiyi aldı bile. Berlin Gigafactory, ABD'deki Nevada ve New York fabrikalarının yanı sıra Şanghay, Çin'deki fabrikayı takip ediyor. Beşinci bir fabrika şu anda Teksas'ta inşa ediliyor ve şirketin genel merkezi de burada olacak. Ayrıca Tesla'nın İngiltere'de de fabrika kuracağı iddiları ortaya atılmıştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...