Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

TikTok yasağına bir ülke daha katıldı: İş telefonlarında kullanılamayacak

TikTok yasağına bir ülke daha katıldı: İş telefonlarında kullanılamayacak

TikTok yasağına katılan ülkelerin sayıları her geçen gün artıyor. ABD, İngiltere, İskoçya’nın ardından İsveç’te de Çinli sosyal medya platformu hakkında yeni bir adım atıldı. İsveç Savunma Bakanlığı, güvenlik endişeleri nedeniyle personellerin iş telefonlarına TikTok uygulamasının indirilmesini ve kullanılmasını yasakladı. İsveç Silahlı Kuvvetler Basın Sekreteri Guna Graufeldt, "Cep telefonlarını ve tabletleri kullanmak kendi başına bir güvenlik riski oluşturabilir, bu nedenle TikTok'u iş ekipmanlarımızda istemiyoruz" dedi.

Kaydet
a- | +A

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu TikTok'un Çin hükümetine yakınlığı ve dünya çapında kullanıcı verilerini elinde tutmasıyla ilgili endişeler nedeniyle İsveç'te de uygulamanın kullanılmasına yasak getirildi. İsveç Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yasak kararının "uygulamanın kullanıcı bilgilerini nasıl işlediğine ve sahibi şirket ByteDance hakkında ortaya çıkan raporlara" dayanarak güvenlik endişeleri nedeniyle alındığı bildirildi. İsveç Silahlı Kuvvetler Basın Sekreteri Guna Graufeldt, "Cep telefonlarını ve tabletleri kullanmak kendi başına bir güvenlik riski oluşturabilir, bu nedenle TikTok'u iş ekipmanlarımızda istemiyoruz" dedi.

TİKTOK YASAĞI GENİŞLİYOR

İHA'nın haberine göre geçtiğimiz hafta Norveç, uygulamanın parlamento sistemine erişimi olan cihazlarda kullanılmasını yasaklamış ve cuma günü de Fransa, kamu sektörü çalışanlarının TikTok da dahil olmak üzere iş telefonlarına “eğlence uygulamaları” indirmelerini yasakladığını duyurmuştu. ABD Senatosu da ulusal güvenlik endişeleri nedeniyle hükümet çalışanlarının devlete ait cihazlara TikTok indirmesini yasaklayan tasarıya onay vermişti.

(İHA)

BAKMADAN GEÇME
TikTok, Twitter ve Netflix
HABER

TikTok, Twitter ve Netflix'e yasak! Avrupa ülkesinin yeni kararı yürürlüğe girdi

Sosyal medya devi için kritik viraj: TikTok yasaklanacak mı? İşte CEO
HABER

Sosyal medya devi için kritik viraj: TikTok yasaklanacak mı? İşte CEO'nun Kongre'ye verdiği tarihi açıklama

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.