Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Trump, Amazon'un gümrük vergisi hamlesi üzerine Jeff Bezos'a savaş açtı!

Trump, Amazon'un gümrük vergisi hamlesi üzerine Jeff Bezos'a savaş açtı!
Fotoğraf Başlığı Trump, Amazon'un gümrük vergisi hamlesi üzerine Jeff Bezos'a savas açti!

ABD Başkanı Donald Trump, Amazon'un gümrük vergilerinin maliyetini ürün fiyatlarına yansıtma kararı almasının ardından Jeff Bezos'a savaş bayrağını çekti.

Kaydet
a- | +A

ABD Başkanı Donald Trump, Amazon'un gümrük vergilerinin maliyetini ürün fiyatlarına yansıtma kararı üzerine, şirketin kurucusu Jeff Bezos'a savaş ilan etti.

Beyaz Saray Basın Sekreteri Karoline Leavitt, Başkan Trump ile konuyu görüştüğünü ve Trump’ın mesajının net olduğunu belirterek, "Bu Amazon'un düşmanca ve siyasi bir eylemidir" dedi.

Trump Jeff Bezos'a savaş ilan etti! Gerekçesi herkesi şoke etti - 1. Resim
Başlık ResmiTrump Jeff Bezos'a savaş ilan etti! Gerekçesi herkesi şoke etti - 1. Resim


TRUMP AMAZON'A NE YAPACAK?

Punchbowl News'in haberien göre Amazon, Trump’ın Çin gibi ülkelere uyguladığı gümrük vergilerini ürün fiyatlarına doğrudan yansıtmak için harekete geçti. Bezos'un hamlesinden haberdar olan Beyaz Saray ise şimdilik kınamakla yetinecek.

BAKMADAN GEÇME
Jeff Bezos, Washington Post
HABER

Jeff Bezos, Washington Post'un neden Trump ya da Kamala Harris'i desteklemediğini açıkladı

"İHANET ETTİLER"

Leavitt, dünyanın en büyük çevrimiçi perakendecisini "partizanca davranmak" ve "Amerikan halkına ihanet etmek"le suçladı. "Biden yönetimi enflasyonu son 40 yılın en yüksek seviyesine çıkardığında Amazon bunu neden yapmadı?" diye sorarak Amazon'un taraflı tutumuna dikkat çekti.

"AMAZON ÇİN PROPAGANDASI YAPIYOR"

Beyaz Saray öte yandan Amazon’u Çin propagandasının gönüllü aracı olmakla da suçladı. Sözcü, "Amazon bir Çin propaganda koluyla ortaklık kurdu" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Leavitt, Aralık 2021'de yayımlanan habere atıfta bulunarak, Amazon’un düşük puan alan Çin kitaplarının puanlama ve yorum sistemlerini manipüle etmek amacıyla özel bir satış portalı kurduğunu, ayrıca şirketin küresel lobicilik operasyonlarını yöneten Jay Carney’nin Pekin'de Çinli yetkililerle özel görüşmeler yaptığını hatırlattı.

Carney'nin, Başkan Barack Obama'nın eski basın sekreteri olduğu ve Amazon adına Çinli yetkililere yönelik talepleri karşılamak için hazırlanan brifing belgelerinde görev aldığı da bildirildi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.