Trump'tan ABD Genelkurmay Başkanına şok suçlama: Ölüm cezasını hakketti!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Trump'tan ABD Genelkurmay Başkanına şok suçlama: Ölüm cezasını hakketti!

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, kendisinden izinsiz Çinli yetkililerle görüşen Genelkurmay Başkanı Milley'ı hainlikle suçladı. Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "bu o kadar korkunç bir eylem ki geçmişte cezası ölüm olurdu" ifadesini kullandı. Miley'in Çinli yetkililerle Trump'ın Başkanlık süresinin dolmasından 1 ay önce yaptığı ifade ediliyor.

ABD eski Başkanı Donald Trump, 2024 yılındaki Başkanlık seçimlerinde yeniden aday olarak çalışmalarını sürdürürken, Kuzey Amerika ülkesinin gündemini değiştirecek açıklamalar yapmaya devam ediyor.  Trump, sosyal medya platformundan bu ay sonu emekliye ayrılacak ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley'in ölüm cezasını hak edecek bir iş yaptığını öne sürdü.

“ÖLÜM CEZASINI HAKKETİ”

Trump, Milley'in, başkanlığının son ayında kendisinin bilgisi dışında Çinli mevkidaşı ile görüşmesini eleştirdi. Medyada çıkan haberlere göre, Milley'in "kendisinin arkasından iş çevirerek" Çin'i ABD Başkanı’nın düşünceleri hakkında bilgilendirdiğini belirten Trump, "Bu o kadar korkunç bir eylem ki geçmişte cezası ölüm olurdu" ifadesini paylaştı.

Trump, "Çin ile ABD arasında bir savaş bu hain eylemin sonucu olabilirdi" diyerek Milley’e yönelik eleştirisini dile getirdi.

Trump'tan ABD Genelkurmay Başkanına şok suçlama: Ölüm cezasını hakketti!

GENELKURMAY BAŞKANI KENDİNİ SAVUNDU

Orgeneral Milley, Eylül 2021'de Senato Silahlı Hizmetler Komitesi’ne verdiği ifadede, Çinli yetkililere Trump’ın başkan olarak son haftalarında Çin’e saldırmayı planlamadığını açıkça söylediğini kaydetmişti.

Milley, Çin ile ABD ilişkileri üzerine, "O dönemdeki görevim gerilimi azaltmaktı. Mesajım tutarlıydı: Sakin olun, istikrarlı kalın ve gerilimi azaltın. Size saldırmayacağız." ifadelerini kullanmıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...