Tunus'ta göçmen teknesi faciası: 11 ölü, 44 kayıp

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tunus'ta göçmen teknesi faciası: 11 ölü, 44 kayıp

DÜNYA Haberleri

Facia bu kez Tunus’ta yaşandı. Tunus'un Safaks ili açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan bir tekne alabora oldu. Faciada 11 kişinin öldüğü, 44 kişinin kaybolduğu açıklandı.

Safaks Asliye Mahkemesi Sözcüsü Fevzi el-Masmudi, yaptığı açıklamada, Safaks iline bağlı Kerkennah (Kerkenne) Adası açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan bir teknenin battığını söyledi.

Masmudi, olayda ölen 11 kişinin cesedine ulaşıldığını, batan teknede bulunan 44 göçmenle iletişimin koptuğunu belirtti.

YILBAŞINDAN BU YANA 901 CESET ÇIKARILDI

Tunus İçişleri Bakanı Kemal el-Faki, 2 Ağustos'ta parlamentoda yaptığı konuşmada, bu yılın başından 20 Temmuz'a kadar ülkesinin kıyılarında 901 cesedin çıkarıldığını kaydetmişti.

Faki, ölenlerden 36'sının Tunuslu, 267'sinin yabancı olduğunu ve geri kalanının kimliğinin tespit edilemediğini söylemişti.

DAHA İYİ BİR YAŞAM İÇİN YOLA ÇIKIYORLAR

Her yıl binlerce Afrikalı düzensiz göçmen, daha iyi bir yaşam umuduyla Akdeniz üzerinden Avrupa'ya ulaşmak için Libya ve Cezayir'e sınırı olan Tunus'a geliyor.
Tunus'un güney kentlerinde ikamet eden göçmenler, fırsat buldukça teknelerle Avrupa'ya geçmeye çalışıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...