Türk SİHA'ları Japon basınında: Rus ordusunu durdurdular

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türk SİHA'ları Japon basınında: Rus ordusunu durdurdular

DÜNYA Haberleri

Japon basını, Türk silahlı insansız hava araçlarının başarısını haberleştirdi. Japonya'nın saygın gazetelerinden Nikkei'nin haberinde, TB2'lerin Kiev'e ilerleyen Rus ordusunu durdurduğuna dikkat çekildi.

Türk üretimi silahlı insansız hava araçları (SİHA) savaş ortamlarında test edilen başarılarıyla adlarından söz ettiriyor. Türk firmaların ürünleri olan TB2, Akıncı, Kızılelma, Anka ve Aksungur gibi çok sayıda SİHA modeliyle dünya basınında gündem olmaya devam ediyor

Son olarak Japonya’nın etkili gazetelerinden Nikkei, Türk SİHA'larının bu başarısını mercek altına aldı.

Nikkei, ‘'Türk drone üreticisi Baykar, küresel nüfuzunu genişletmeyi hedefliyor'’ başlığıyla verdiği haberde, Baykar’ın Ukrayna savaşı esnasında dünyanın en ünlü SİHA üreticisi olduğunu belirtti.

Rus ordusunun Kiev’e yönelik ilerleyişini durduranın TB2’ler olduğunu aktaran gazete, 'TB2, savaş alanını kasıp kavurdu ve tank üstüne tank imha ederek Rusya'nın Kiev'e yürüyüşünü durdurmada çok önemliydi. Daha önce insansız hava araçları, Azerbaycan, Libya ve Suriye'yi içeren savaşların sonuçlarını değiştirmeye yardımcı oldu.'’ ifadesini kullandı.

Türk SİHA'ları Japon basınında: Rus ordusunu durdurdular

GELİRİN YÜZDE 99’U İHRACAT

Ukrayna, Azerbaycan ve Libya’daki bu başarıların TB2'ye yönelik küresel bir talep oluşturduğunu yazan Nikkei, Baykar'ın ihracat rakamlarını paylaşarak dikkat çekici artışı vurguladı.

Haberde küresele talebin Bayraktar'ın gelirlerine olan etkisine, '2018'den bu yana Baykar, insansız hava araçları (İHA) için en az 30 ülke ile sözleşme imzaladı. Geçen yıl Baykar, gelirinin %99'undan fazlasını oluşturan 1,1 milyar doları aşkın ihracat açıkladı'' ifadeleriyle yer verildi.

Japon gazete, İHA teknolojisi ile insanlı uçak arasındaki farka değinerek, ''İnsansız hava araçlarının asimetrik bir avantaja sahip olacağına inanıyorlar. Bir pilotun içgüdüsü bir çarpışmadan kaçınmak olsa da bir İHA'nın korkusu yoktur'’ ifadesini kullandı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Nikkei

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...