Türk SİHA’larının başarısı Rus basınında: Küresel ilgi odağı 

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türk SİHA’larının başarısı Rus basınında: Küresel ilgi odağı 

DÜNYA Haberleri

Türkiye’nin Savunma Sanayii alanındaki başarıları her geçen gün adından daha çok söz ettiriyor. Türk SİHA’larının Rusya-Ukrayna savaşında cephelerde dengeleri değiştiren rolü, Dağlık Karabağ Zaferi’nde etkisi dünyanın dört bir yanına SİHA ihracatı yaptırmıştı. Rus yayın organı Russian Today’de Türk SİHA’larını manşetlerine taşıdı ve analiz yazısında "Küresel ilgi odağı haline geldi" ifadelerine yer verdi.

Türkiye’nin son dönemde daha da artan Savunma Sanayi alanındaki başarısı hem dünya ülkelerini kendisine hayran bırakıyor hem de küresel ihracattaki rolünü artırıyor. En son Rusya-Ukrayna savaşında etkinliğini daha da gösteren

SİHA’lar hafif, ekonomik ve etkili kullanım alanı ile dünya basınında da sıkça yer alıyor. Rus yayın organı RT(Russian Today)’de Türk SİHA’larını mercek altına alan dikkat çekici bir analize imza attı ve BAYKAR Teknoloji’nin bu ürününün başarısından söz etti. 


 Türk SİHA’larının başarısı Rus basınında: Küresel ilgi odağı 


BAYKAR Teknoloji'nin lideri Selçuk Bayraktar'ın açıklamaları manşetten duyuran yayın, Türk SİHA'ları için şu değerlendirmede bulundu; "Drone üreticisi, Azerbaycan'ın Bayraktar TB2'lerini 2020 Dağlık Karabağ ihtilafında Ermenistan'a karşı büyük bir etki yaratmak için konuşlandırmasının ardından küresel ilgi odağı haline geldi."

'İHRACATI HER GEÇEN YIL ARTIYOR'

RT ayrıca SİHA'nın satışına da analizde dikkat çekti ve şimdiden bir düzineden fazla ülkeye satıldığına vurgu yaparak, "Baykar'ın ihracatı geçen yıl yüzde 78 artarak 1.18 milyar dolara ulaştı" dedi. Analizde ayrıca Bayraktar'ın bu silahların yazılımının Türkiye'ye ait olduğuna vurgu yaptığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi; "Röportajda, şirketin her şeyden önce sadece Türkiye ile yakın ilişkisi veya stratejik ittifakı olan ülkelere savaş uçağı sattığını ve böylece sırtından bıçaklanmayı beklemiyor."

BU VIDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...