Türkiye çözümün adresi

Türkiye çözümün adresi

DÜNYA Haberleri

Rusya’nın Ukrayna'yı işgalinde iki hafta geride kalırken, her iki ülkeyle de sıcak ilişkileri bulunan Türkiye, akan kanın durması için sürecin başından bu yana devrede.

Haber Merkezi ANKARA

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden hemen sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hem de Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile defalarca telefonla görüştü. Erdoğan’ın temasları iki ülke lideriyle sınırlı kalmadı. Cumhurbaşkanı ayrıca NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, Litvanya Başbakanı Ingrida Simonytea,  Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu’nun da yer aldığı devlet ve hükûmet başkanları ile defalarca görüşerek barış için çaba harcadı. Erdoğan dün akşam da ABD Başkanı Joe Biden ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

LİDERLER TEK TEK GELİYOR

Telefon diplomasinin yanı sıra bu süreçte Türkiye’ye lider ziyaretleri de gerçekleşiyor. Önceki gün İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog’un ardından dün de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de bugün yarın Türkiye'ye gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile görüşecek. Ayrıca pazar günü Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, pazartesi günü de Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ankara’ya günübirlik bir ziyarette bulunacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...