Türkiye'den Gazze'ye yardım eli! Cumhurbaşkanlığı uçağı yola çıktı

Filistin'e insani yardım için Mısır'a gidecek olan Cumhurbaşkanlığı uçağı Ankara'dan yola çıktı. Uçakta 20 kişilik uzman hekim ekibi ve tıbbi yardım malzemeleri bulunuyor.
Türkiye'den Gazze'ye gönderilen yardım uçağı Ankara Esenboğan Havalimanı'ndan Mısır'a doğru yola çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gazze'ye yardım için uçağımız havalandı. Cumhurbaşkanlığımıza ait, ilaç ve tıbbi malzeme ile dolu, 20 uzman hekimin bulunduğu uçak Ankara'dan Mısır'a hareket etmiş durumda." ifadelerini kullandı.
Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki tek sınır kapısı olan Refah Sınır Kapısı dün saat 10.00 itibarıyla açıldı. Gazze'ye destek olmak isteyen ülkeler sınır kapısının açılmasıyla birlikte yardım malzemeleri göndermeye başladı.
SAHRA HASTANELERİNİN FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARINI DA YAPACAK
Buna göre Türkiye'den gönderilen 20 kişilik uzman ekip, Mısırlı yetkililerle koordineli şekilde Gazze halkının ihtiyaç duyduğu ilaç, tıbbi malzeme ve cihazların tespitini yapacak. Ekip ayrıca, Mısır Sağlık Bakanlığı ile yapılan planlamalar çerçevesinde El-Ariş Havalimanı'nda ve Refah Sınır Kapısı'nda kurulması planlanan sahra hastanelerinin fizibilite çalışmalarını da yapacak.
Ayrıca Mısır Sağlık Bakanlığı tarafından iletilen ihtiyaç listesindeki ilaç, tıbbi sarf malzemesi ve tıbbi cihazların Türkiye'ye ait 3 kargo uçağıyla, El-Ariş Havalimanı'na gönderilmesi planlanıyor.
BAKAN KOCA AÇIKLADI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gece saatlerinde sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşım yapmıştı. Bakan Koca şu ifadeleri kullandı:
"GAZZE’YE YARDIM AMACIYLA, Cumhurbaşkanlığımıza ait bir uçak, ilaç, tıbbi malzemelerle yarın sabah Mısır’a hareket ediyor. Uçakta 20 uzmandan oluşan hekim grubu bulunacak. Mısır Sağlık Bakanı Khaled Abdel Ghaffar ile gerekli görüşmeleri yaptım. 20 kişilik uzman ekibimiz Mısırlı yetkililerle Gazze halkının ihtiyaç duyduğu ilaç, tıbbi malzeme ve cihazların tespitini yapacak. Ekibimiz, Mısır Sağlık Bakanlığı ile yapılan planlamalar çerçevesinde El-Ariş Havalimanı’nda ve Refah Sınır Kapısı’nda kurulacak sahra hastanelerimizin fizibilite çalışmalarını da gerçekleştirecek.
Bu faaliyetlerle eş zamanlı olarak Mısır Sağlık Bakanlığı tarafından iletilen ihtiyaç listesindeki ilaç, tıbbi sarf malzemesi ve tıbbi cihazların 3 kargo uçağımızla, El-Ariş Havalimanına gönderilmesi planlanmıştır. Ayrıca gerekli koordinasyonun tamamlanmasının ardından, bir gemiyle sahra hastaneleri ve ambulansların bölgeye sevkiyatı planlanmaktadır. Fizibilite çalışmalarında bulunacak ekibimizin, söz konusu ilaç ve tıbbi sarf malzemelerinin Gazze’deki mağdurlara ulaştırılmak üzere ilgililere teslimatını yapması planlanmaktadır.
İNSANLARIN YÜREĞİNE SU SERPECEK ÇABAMIZ VAR
Dünyanın tüm duyarlı insanlarının yüreğine su serpecek bir çabamız var: Yardımların Refah kapısından içeri geçmesine önayak olabilmek! İnsanlığın gözü Gazze için harekete geçebilecek ülkelerde. Milletimiz elden gelen her şeyin yapıldığını bilmeli."