Bakan Koca: Gazze'ye tıbbi destek ve ilaç yardımları engellenmiş durumda

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Bakan Koca: Gazze'ye tıbbi destek ve ilaç yardımları engellenmiş durumda

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İsrail-Hamas arasındaki çatışmalar 13’üncü gününe girerken saldırılar devam ediyor. Gazze’nin sağlık sistemini hedef alan İsrail’in saldırıları nedeniyle 4 hastane hizmet dışı kalırken, 14 sağlık merkezinde de yakıt tükendi. Bakan Koca, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Koca, "Tam 13 gündür insanlığın ve merhametin önü kesildi. Bu engelle mücadele ediyoruz.” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İsrail’in abluka altına aldığı Gazze’deki sağlık sistemlerinin yetersizliğine dikkat çekti. Hamas’ın 7 Ekim’de başlattığı “Aksa Tufanı” harekatının ardından İsrail’in yoğun bombardımanına maruz kalan Filistin’de, sağlık kurumlarına ulaşım çok zor.

Gazze’deki sağlık sistemini hedef alan İsrail, hastanelere saldırılarını sürdürüyor. İsrail geçtiğimiz gün Gazze Şeridi’nde bulunan el-Ehli Baptist Hastanesi vurmuş, 471 sivil hayatını kaybetmişti.İsrail’in saldırılarının ardından çok sayıda sağlık merkezi çalışmalarını durdurmak zorunda kaldı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlığa bağlı 14 sağlık merkezinin çalışmalarını durdurduğunu kaydetti.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1715020549972267032

Tıbbi destek ve ilaç yardımları engellendiğini söyleyen Bakan Koca sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Bakan Koca, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Gazze'de 4 hastane hizmet dışı kaldı. 14 sağlık merkezi, elektrik kesintisi, yakıt tükenmesi nedeniyle hizmet veremiyor. Tıbbi destek ve ilaç yardımları engellenmiş durumda. Tam 13 gündür insanlığın ve merhametin önü kesildi. Bu engelle mücadele ediyoruz.”

İSRAİL GAZZE’DEKİ SAĞLIK SİSTEMİNİ HEDEF ALDI

İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine 17 Ekim'de düzenlediği saldırıda 471 kişi hayatını kaybetmiş, 28'i ağır 342 kişi yaralanmıştı. Filistin’in sağlık sistemini hedef alan İsrail, sivillerin saklandığı yerleşim bölgelerini hedef almayı sürdürüyor.

Sağlık Bakanı Mey Keyle, Gazze Şeridi'nde ciddi bir ilaç sıkıntısı ve hastanelere ulaşımda büyük bir sorun olduğunu belirterek, su kesintileri ve kanalizasyon sisteminin bozulmasının, bulaşıcı hastalıkların yayılma riskini artırdığına dikkati çekti.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...