Türkiye'nin ilk SİHA gemisi TCG Anadolu Fransızların gündemine oturdu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye'nin ilk SİHA gemisi TCG Anadolu Fransızların gündemine oturdu

DÜNYA Haberleri

Fransa'nın önde gelen basın kuruluşlarından biri olan Le Figaro, Türkiye'nin ilk SİHA gemisi TCG Anadolu'yu inceleme altına aldı ve Türkiye'nin attığı bu adımdan övgü dolu sözlerle bahsetti.

Fransa'nın dünyaca ünlü gazetelerinden Le Figaro, Türkiye'nin bu hafta hizmete aldığı ilk SİHA gemisi TCG Anadolu'yu sayfalarında inceleme altına aldı. "Türkiye ilk SİHA gemisini hizmete açtı" başlığıyla yayınlanan analizde, geminin, SİHA'ların iniş ve kalkışına uygun olarak tasarlandığı ifade edildi.

TCG Anadolu'nun 231 metre uzunluk, 32 metre genişliğe sahip olduğu ve Türkiye'nin ilk uçak ve en büyük savaş gemisi olduğuna dikkat çekildi.

TCG ANADOLU FRANSIZLARI MEST ETTİ

Türk SİHA'ları Bayraktar TB3, Kızılelma ve hafif muharebe uçağı Hürjet gemiye iniş-kalkış yapabilecek." ifadesine yer verilen analizde, geminin uçuş güvertesinde onlarca helikopter, uçak ve SİHA'nın taşınabileceği kaydedildi.

Haberde, 2016'da inşasına başlanan geminin ayrıca 13'ü tank olmak üzere 94 muharebe aracı barındırabileceği bilgisi paylaşıldı.

LE FIGARO: TÜRK SİHALARI KENDİSİNİ KANITLADI

"NATO üyesi olan Türkiye, özellikle Ankara'nın gururu haline gelen SİHA'larının başarısıyla son yıllarda savunma sanayisini önemli ölçüde ilerletti" ifadesi kullanılan analizde, Baykar'a ait Bayraktar TB2 SİHA'ların, Libya ve Azerbaycan'da olduğu gibi savaşın ilk saatlerinde Ukrayna'da da kendini kanıtladığına vurgu yapıldı.

Analizde, Ukrayna ve Rusya arasında kolaylaştırıcılık ve arabuluculuk girişimlerini artıran ve geçmişte SİHA'larıyla Doğu Akdeniz'de güç gösterileri gerçekleştiren Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da dikkat çektiği gibi gerekirse dünya çapında askeri ve insani operasyonları da buradan koordine edebileceğine işaret edildi.

Gazetenin analizinde, Çin'in de geçen yıl ilk insansız hava gemisini tanıttığı anımsatılarak "Bu gelişmeler SİHA'ların modern savaşta ne denli önemli olduğunun kanıtıdır." denildi.

Kaynak: AA

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...