Uçak kazası sonrası Japonya’dan ABD’ye çağrı!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Uçak kazası sonrası Japonya’dan ABD’ye çağrı!

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Japonya, ABD ordusuna ait CV-22 Osprey tipi nakliye uçağının Yakushima Adası açıklarında kaza kırımına uğrayarak denize düşmesinin ardından çağrıda bulundu. Japonya Savunma Bakanlığı, ABD’ye ait uçakların şimdilik yerde tutulacağını kaydetti.  

Ülkenin güneyinde düşen ABD ordusuna ait "CV-22 Osprey" tipi nakliye uçağının güvenilirliği, Japon kamuoyunda sorgulanıyor. Japonya Savunma Bakanı Kihara Minoru, yaptığı açıklamada, ABD’ye bu hava araçlarının güvenliğini teyit etmesi çağrısında bulundu. ABD üretimi Osprey helikopterlerinin uğradığı kazalara bir yenisi daha eklendi. Dün Japonya açıklarında düşen helikopterin ardından Japonya, ABD'ye çağrıda bulundu.

UÇAKLAR ŞİMDİLİK KULLANILMAYACAK

Kihara, dünkü kazada nakliye uçağında bulunan bir askeri personelin hayatını kaybettiğini sözlerine ekledi. Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, bu hava araçlarının şimdilik yerde tutulacağı bildirildi.

Başkent Tokyo’nun batısındaki Yokota Hava Üssü'ne ait "Osprey" tipi nakliye uçağı, dün yerel saatle 14.40’ta ülkenin güneyindeki Yakuşima Adası açıklarında radardan kaybolmuştu.  ABD Hava Kuvvetleri, rutin eğitim görevindeyken meydana gelen kazanın sebebinin araştırıldığını açıklamıştı.

Helikopter gibi iniş ve kalkış yapabilen, uçak benzeri havada ilerleyebilen Osprey araçlarının, denizaşırı ve Japonya içinde kaza sicili bulunuyor.

Uçak kazası sonrası Japonya’dan ABD’ye çağrı!

ABD’YE AİT OSPREY JAPONYA’DA DÜŞTÜ

ABD’ye ait Osprey helikopterleri yeni bir kaza haberiyle gündeme geldi. ABD Ordusuna ait CV-22 Osprey helikopteri Japonya’nın Kagoshima Eyaletinde bulunan Yakushima Adası a.ıklarında kaza kırımına uğrayarak denize düştü.

Sekiz mürettebatın bulunduğu helikopterden, 29 Kasım Çarşamba yerel saati ile 14.45’te acil durum çağrısı yapıldı. Arama kurtarma çalışmalarını ivedilikle başlayan Japonya Sahil Güvenlik ekipleri, 1 personelin hayatını kaybettiğini bildirdi. ABD’li bir yetkili gerçekleşen kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

OSPREY KRİZİ

Osprey helikopterlerinin uğradığı kaza kırımlarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. ABD üretimi Osprey helikopterlerinde en büyük teknik sorunlar ise pervane ve debriyaj sorunları olarak öne çıkıyor. Osprey Nisan 2010’da Afganistan’da 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan kaza sonrası ABD, bir sğre boyunca helikopterleri teknik inceleme altına almıştı.

Öte yandan V-22 Osprey, debriyaj sorunu ile 2022 yılında bir kez daha gündeme gelimişti. ABD Hava Kuvvetleri Özel Operasyonlar Komutanlığına (AFSOC) ait CV-22 Osprey helikopterlerinde tespit edilen debriyaj arızalarından sonra helikopterlerin uçuşları durdurulmuştu. 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...