Uçak kazasından kurtulan 4 çocuk, ormanda 40 gün boyunca hayatta kalmayı başardı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Uçak kazasından kurtulan 4 çocuk, ormanda 40 gün boyunca hayatta kalmayı başardı

DÜNYA Haberleri

Üç yetişkinin hayatını kaybettiği uçak kazasından dört yerli çocuk sağ kurtuldu ve ormanda tek başlarına kaldı. 40 gün sonunda çocuklar Kolombiyalı askerler tarafından canlı bulundu.

Kolombiya Başkanı Gustavo Petro, çocukların tıbbi bakıma alındığını söyledi.

Hava kuvvetleri, çocukları bulundukları yağmur ormanından çıkarmak için onları halatlarla yukarı çekerek helikopterle tahliye ettiler.

NE OLMUŞTU?

Altı yolcu ve bir pilotu taşıyan Cessna tek motorlu pervaneli uçak 1 MAyıs'ın erken saatlerinde motor arızası nedeniyle acil durum ilan etmesi sonucu kaza meydana geldi.

Küçük uçak kısa bir süre sonra radardan düştü ve hayatta kalanlar için arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Kazadan iki hafta sonra, 16 Mayıs'ta, bir arama ekibi uçağı yağmur ormanlarının sık bir yamacında buldu ve uçaktaki üç yetişkinin cesetlerini çıkardı, ancak küçük çocuklar hiçbir yerde bulunamadı.

Kolombiya ordusu çocukları bulmak için 150 askeri köpek ve yerli kabilelerden düzinelerce gönüllüyle aramaya koyuldu. Helikopterlerden çocukların geçimine yardımcı olması için ormana kutularla yiyecekler atıldı.

Bulunduklarından sonra biri 1 yaşını doldurmayan diğerleri 4, 9 ve 13 yaşında olan çocukların nasıl bu kadar uzun süre kendi başlarına hayatta kalmayı başardıklarına dair bir bilgi bulunmadı. 

Kaynak: AP

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...