Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

UCM ve AB’den Trump’a rest: “Adalet peşini bırakmayacağız”

UCM ve AB’den Trump’a rest: “Adalet peşini bırakmayacağız”
Başlık ResmiUCM ve AB’den Trump’a rest: “Adalet pesini birakmayacagiz”

Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), ABD Başkanı Donald Trump’ın mahkemeye yönelik yaptırımlarını sert bir dille kınadı. AB, bu hamlenin UCM’nin bağımsızlığını tehdit ettiğini vurgularken, mahkeme ise “adalet sağlamaya devam edeceğiz” mesajı verdi.

Kaydet
a- | +A

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), ABD Başkanı Donald Trump’ın kuruma yönelik yaptırımlarına sert tepki göstererek, “Dünya çapında adalet ve umut sağlamaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Lahey merkezli mahkeme, Trump’ın imzaladığı başkanlık kararnamesini kınayarak, bunun bağımsız yargıya açık bir saldırı olduğunu belirtti. UCM, "Personelimize sıkı sıkıya bağlıyız ve zulme uğrayan milyonlarca masum insana adalet götürmekten vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Mahkeme, 125 üye ülkeye ve uluslararası kamuoyuna çağrıda bulunarak, bağımsız yargının korunması gerektiğini vurguladı.

Trump yönetimi, mahkemenin ABD ve İsrail’e yönelik "gayrimeşru ve temelsiz" soruşturmalar yürüttüğünü öne sürerek, UCM yetkililerine ve çalışanlarına yönelik seyahat yasakları ve mal varlığı dondurma gibi yaptırımları devreye sokmuştu.

AB: BAĞIMSIZLIK TEHDİT ALTINDA

Avrupa Birliği (AB)sert tepki göstererek, Trump’ın kararının “UCM’nin bağımsızlığını ve uluslararası hukuk sistemini tehdit ettiğini” belirtti. Avrupa Konseyi Başkanı Antonio Costa, yaptırımları mahkemenin tarafsızlığına darbe olarak nitelendirirken, AB Komisyonu da mahkemenin küresel adalet için kritik önem taşıdığını vurguladı.

TRUMP'IN UCM'YE YAPTIRIMI NETANYAHU'YU SEVİNDİRDİ!

Soykırımcı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump’ın Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) yaptırım öngören başkanlık kararnamesini imzalamasını memnuniyetle karşıladı.

Netanyahu, yaptığı yazılı açıklamada Trump’a teşekkür ederken, UCM’yi “İsrail’e karşı acımasız bir kampanya yürütmek” ve bunu “ABD’ye karşı bir eylem denemesi” olarak kullanmakla suçladı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.