Üçüncü dünya savaşı kapıda! Trump, ''Savaşı sadece ben önlerim''

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Üçüncü dünya savaşı kapıda! Trump, ''Savaşı sadece ben önlerim''

DÜNYA Haberleri

ABD'de eski Başkan Donald Trump, gündem değiştiren açıklamalarda bulundu. Trump, üçüncü dünya savaşının hiç bu kadar yakın olmadığını iddia ederek, bu savaşı sadece kendisinin engelleyebileceğini söyledi. Trump, "Size bu sözü verebilecek tek aday benim." ifadesini kullandı

Son günlerde hakkındaki suçlamalarla gündeme gelen eski ABD Başkanı Donald Trump, LGBT, 3. dünya savaşı ve Ukrayna-Rusya savaşıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Trump, Başkan olarak seçilmesi halinde çok yakın olduğunu belirttiği 3.dünya savaşını engelleyeceğini ve transseksüellerin ABD ordusunda görev almasını yasaklayacağını duyurdu.

Cumhuriyetçi Parti’nin Başkan adaylığı için News Hampshire eyaletine bağlı Windham kasabasında düzenlenen mitingde konuşan Trump, ‘’Gazi İşleri Bakanlığı'nın transseksüel ameliyatları ve cinsiyet değiştirme prosedürlerini finanse etmek için tek bir sent israf etmesini yasaklayacağım.’

‘’TRANSLAR ORDUDA GÖREV ALAMAYACAK’’

Bu konuda başkanlığı döneminde attığı adıma işaret eden Trump, "Orduda transseksüellere yönelik ''Trump yasağı'nı da geri getireceğim." ifadesini kullandı.

2017'de Trump, başkan olarak trans bireylerin orduda hizmet vermesini yasakladığını duyurmuştu. Başkan Joe Biden ise görevdeki ilk ayında bu yasaktan geri adım atmıştı.

‘’ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞINI ENGELLEYECEĞİM’’

Öte yandan Trump, daha önceki açıklamasında, Washington'da "savaş yanlısı" bir düzen olduğunu iddia etmiş, "3. Dünya Savaşı hiç bu kadar yakın olmamıştı." demişti.

Son açıklamasında ise Trump, "Üçüncü Dünya Savaşı'nı önleyeceğim. Bunu engelleyeceğim, gerçekleşmeyecek." ifadelerini kullandı.

Üçüncü dünya savaşı kapıda! Trump, ''Savaşı sadece ben önlerim''

SİLAHLAR DÜNYAYI YOK EDECEK KADAR GÜÇLÜ

2024 başkanlık seçimlerine adaylığını açıklayan Cumhuriyetçi siyasetçi, "Size bu sözü verebilecek tek aday benim." diye ekledi. Katılımcılar, Trump'ın bu sözlerine alkış ve çığlıklarla karşılık verdi.

Öncesinde Güney Carolina eyaletinde konuşan Donald Trump, şöyle demişti:

Silahlar bugün dünyayı yok edecek kadar güçlü. Bunun olmamasını sağlayacak tek kişi benim demişti.

OVAL OFİS'E GİTMEDEN UKRAYNA’DA BARIŞI SAĞLARIM

İddiasını bir adım öteye taşıyan 77 yaşındaki isim, gelecek yıl kasım ayında seçilmesi halinde, "daha Oval Ofis'e varmadan" Ukrayna'da barış anlaşmasını hayata geçirebileceğini öne sürmüştü.

ABD Başkanı Joe Biden'a yüklenen Trump, Demokrat siyasetçinin tavırları yüzünden "insanlığın Üçüncü Dünya Savaşı'na sürüklendiği" şeklindeki görüşünü paylaşmıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...