'Ukrayna' çekimserliği ve yılbaşı videosu başını yaktı: Almanya Savunma Bakanı'ndan istifa kararı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
'Ukrayna' çekimserliği ve yılbaşı videosu başını yaktı: Almanya Savunma Bakanı'ndan istifa kararı

DÜNYA Haberleri

Ukrayna'ya silah yardımları konusundaki çekimserliği ve yılbaşı gecesi paylaştığı video Almanya Savunma Bakanı'nı istifa sürecine götürdü. Lambrecht yaptığı yazılı açıklamada "Bugün şansölyeden beni Federal Savunma Bakanlığı görevinden azletmesini istedim." dedi.

Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht bakanlık görevini bırakacağını duyurdu. Bakan Lambrecht istifasını Başbakan Olaf Scholz'a sundu. Lambrecht, konuya ilişkin açıklamasında, "Bugün şansölyeden beni Federal Savunma Bakanlığı görevinden azletmesini istedim." ifadesini kullandı.

MEDYA'YA TEPKİ

Medyanın aylardır kendisine odaklandığını belirten Lambrecht, bununla Alman vatandaşlarının çıkarı doğrultusunda güvenlik politikası kararlarının verilmesine engel olunduğuna vurgu yaptı.

KİEV'E SİLAH DESTEĞİ KONUSUNDA ÇEKİMSERDİ

Almanya, halihazırda, Kiev'e uluslararası askeri desteğin artırılmasını onaylaması için baskı altında. Bakan Lambrecht, uluslararası kamuoyu tarafından da, Ukrayna'ya silah yardımları konusundaki çekimserliği nedeniyle eleştirilmişti.

Savaş başlamadan kısa süre önce, 2022'nin Ocak ayında Rus tehdidi doruk noktasına çıkmışken, Ukrayna'ya 5 bin kask gönderileceğini dile getirmesi büyük yankı uyandırmış, Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki bunun ancak bir "şaka" olabileceğini ifade etmişti.

TEPKİ ÇEKEN VİDEO

Lambrecht'in Almanya içinde eleştirilerin hedefi olduğu bir başka olay da geçen yıl ilkbaharda yaşandı. Sylt Adası'nda 21 yaşındaki oğlu ile tatil yapan Bakan, buradan Schleswig-Holstein eyaletindeki bir askeri birliği ziyarete giderken, orduya ait helikoptere oğlu da binmiş ve oğlu bu seyahatin fotoğraflarını kendi Instagram hesabından paylaşmıştı. Savunma Bakanlığı olay üzerine bir açıklama yapmış ve Christine Lambrecht'in oğlunun uçuş masraflarını kendi cebinden karşıladığını ve bu açıdan ortada bir sorun olmadığını bildirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...