Ukrayna, "gürültülü darbe" diyerek duyurdu! "Rusların mühimmat deposunu imha ettik"

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ukrayna, "gürültülü darbe" diyerek duyurdu! "Rusların mühimmat deposunu imha ettik"

DÜNYA Haberleri

Ukrayna güçleri Herson'da Rus işgali altındaki önemli bir mühimmat deposunu imha ettiğini duyurdu. Odesa askeri yönetimi tarafından yapılan açıklamada, patlama "gürültülü darbe" olarak tanımlandı. Olayla ilgili Rusya'dan henüz bir açıklama gelmedi.

Ukrayna güçleri Herson'ın güneyindeki Rus işgali altındaki liman kenti Henichesk yakınlarında "önemli" bir mühimmat deposunu imha ettiğini açıkladı.

Al Arabia'da yer alan habere göre, Odesa askeri yönetimi sözcüsü Serhiy Bratchuk pazar sabahı yayınladığı videoda, "Silahlı kuvvetlerimiz, Herson bölgesinin geçici olarak işgal edilmiş topraklarındaki Henichesk ilçesine bağlı Rykove köyüne sabah saatlerinde çok gürültülü bir darbe vurdu" dedi.

Rusya'dan olayla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

Rykove, Rusya'nın Şubat 2022'de Ukrayna'yı işgalinin ilk günlerinden beri Kremlin güçleri tarafından işgal edilen, güney Ukrayna'da Azak Denizi kıyısındaki bir liman kenti olan Henichesk'e yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bir liman kenti. Kent, şu anda Rus işgali altında.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Al Arabia

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...