Ukrayna istihbaratından Putin’in canını sıkacak açıklama: Üst düzey general Vitali Gerasimov öldürüldü

Ukrayna istihbaratından Putin’in canını sıkacak açıklama: Üst düzey general Vitali Gerasimov öldürüldü

DÜNYA Haberleri

Rusya’nın Ukrayna’ya işgalinde 13. Güne girilirken Ukrayna istihbaratı tarafından yapılan açıklamada üst düzey general Vitali Gerasimov’un öldürüldüğü açıklandı. İngiliz The Guardian gazetesi, "Üst düzey askerin kaybı Putin'in lojistik sorunlar yaşayan, morali düşük olan ve Ukrayna direnişiyle karşı karşıya kalan askerleri için kötü bir zamanda geldi. Şifreli iletişim sisteminin kaybolması da yeni bir darbe oldu" yorumunu yaptı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın 13’üncü gününe girilirken Ukrayna istihbaratı, Rus lideri Vladimir Putin’in canını sıkacak bir açıklama yaptı. Açıklamada, Rusya'nın 41'inci Tam Teçhizatlı Ordusu'nun tümgenerali Vitali Gerasimov'un öldürüldüğü belirtildi. Harkov’da yaşanan çatışmada Gerasimov’un öldürüldüğü belirtilirken, "Tümgeneral Gerasimov ve üst düzey askerler Ukrayna'nın doğusundaki Harkov'da öldürüldü" denildi. Rus kaynaklarına da dayandırılarak Gerasimov'un ölümü doğrulandı.

ÜST DÜZEY ASKERLERİN KAYBI MORAL BOZUKLUĞUNA NEDEN OLDU

İkinci Çeçen Savaşı'nda da görev alan Gerasimov, Rusya'nın Suriye'deki operasyonunu ve 2014'te Kırım'ın ilhak edilmesinde de rol almıştı. Aynı birlikte görev alan tümgeneral Andrei Sukhovetsky de öldürülmüştü. Öte yandan Rus askerin telsiz konuşması da yayınlandı.  Askerler, Gerasimov'un ölümünü konuştuktan sonra güvenli telsizin de Ukrayna'nın içinde işe yaramadığından bahsediyor. İngiliz The Guardian gazetesi, "Üst düzey askerin kaybı Putin'in lojistik sorunlar yaşayan, morali düşük olan ve Ukrayna direnişiyle karşı karşıya kalan askerleri için kötü bir zamanda geldi. Şifreli iletişim sisteminin kaybolması da yeni bir darbe oldu" yorumunu yaptı.

Ukrayna istihbaratından Putin’in canını sıkacak açıklama: Üst düzey general Vitali Gerasimov öldürüldü

,

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...