Ukrayna ordusu her yerde onu arıyor! İşte Buça'daki katliamın baş şüphelisi…

Düzenleyen:
Ukrayna ordusu her yerde onu arıyor! İşte Buça'daki katliamın baş şüphelisi…

DÜNYA Haberleri

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın 41. gününde Ukrayna’nın başkenti Kiev'e 37 km uzaklıktaki Buça'da yaşanan katliam görüntüleri dünyayı ayağa kaldırmıştı. Rusya’ya tepkiler üst üste gelirken, kan donduran görüntülerle ilgili çok çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Kiev istihbarat kaynakları, bölgeyi işgal eden 64. Motorlu Piyade Tugayı'nın komutanı Yarbay Azatbek Omurbekov'u baş şüpheli olarak belirledi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta bir ay geride kalınırken, başkent Kiev'in kuzeybatısında yer alan Buça'dan gelen görüntüler dünyayı yasa boğdu. Gelen görüntülerin yankıları sürerken, Ukrayna istihbaratından çok dikkat çeken bir iddia geldi. 

TÜM İŞARETLET ONU GÖSTERİYOR 

Gelen görüntülerde yüzlerce sivil elleri arkadan bağlanarak başlarından vurulmuştu. Bu korkunç görüntülerin ardından harekete geçen Ukrayna, katliamın arkasında kimin olduğunu bulmak için çalışma başlattı. Kiev istihbarat kaynakları, bölgeyi işgal eden 64. Motorlu Piyade Tugayı'nın komutanı Yarbay Azatbek Omurbekov'u baş şüpheli olarak belirledi.

BÖLGEDE OLDUĞU KANITLANDI 

İngiliz Mirror gazetesinde yer alan habere göre, Ukraynalı heyet Omurbekov'un birliğinin bölgede bulunduğunu kanıtladı. Aynı habere göre, Rus-Ukrayna Savaşı hakkında bilgilendirmek için kurulan gönüllü bir girişim olan InformNapalm, bu iddiasını kanıtlayacak delilleri ise henüz açıklamadı.

Ukrayna ordusu her yerde onu arıyor! İşte Buça'daki katliamın baş şüphelisi…

MOSKOVA SUÇU KABUL ETMEDİ 

Rusya Dışişleri Bakanlığı ise Ukrayna'nın Buça kasabasındaki ölü sivillerin görüntülerinin ABD tarafından Rusya'yı suçlama planının bir parçası olarak servis edildiğini duyurdu. Bakanlık sözcüsü Maria Zakharova devlet televizyonuna verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı; 'Provokasyonun ustaları kimlerdir? Elbette ABD ve NATO.'

Söz konusu görüntülerin Rusya'nın itibarını lekeleme planının bir parçası olduğunu öne süren Zakharova, bu iddiaları destekleyecek hiçbir kanıt sunmadı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...