Ukrayna ordusunu sarsan ölüm! Genelkurmay'ın asistanı 'hediye' el bombası ile öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Ukrayna ordusunu sarsan ölüm! Genelkurmay'ın asistanı 'hediye' el bombası ile öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Rusya-Ukrayna savaşı hız kesmeden devam ederken Ukrayna ordusunu sarsan korkunç bir olay yaşandı. Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujnıy'ın asistanı Gennadiy Çastyakov doğum gününde feci şekilde hayatını kaybetti. Çastyakov'un kendisine gelen hediye el bombasının patlaması sonucu hayatını kaybettiği, oğlunun ağır yaralandığı bildirildi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujnıy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bugün asistanı ve yakın arkadaşı Çastyakov’un trajik koşullarda ailesiyle doğum gününü kutladığı sırada öldüğünü duyurdu.

EŞİ VE ÇOCUKLARININ GÖZÜ ÖNÜNDE HAYATINI KAYBETTİ

Doğum günü hediyelerinin birinin içinde bilinmeyen bir patlayıcının infilak ettiğini aktaran Zalujnıy, "Gennadiy'in eşi ve 4 çocuğu kaldı. Ailesine başsağlığı diliyorum. Gennadiy, tam ölçekli savaşın başlamasından bu yana benim için güvenilir bir omuz oldu, hayatını tamamen Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ve Rus saldırganlığıyla mücadeleye adadı.” ifadesine yer verdi.

Zalujnıy, olayın neden ve koşullarının soruşturma sırasında belirleneceğini kaydetti.

Ukrayna Ulusal Polis Teşkilatından yapılan açıklamada da Kiev bölgesinin Çayki köyündeki bir apartmanda patlama ihbarı alınması üzerine polis ekiplerinin olay yerine ulaştığı belirtildi.

OĞLU AĞIR YARALANDI

İlk belirlemelere göre 39 yaşındaki Çastyakov’un el bombası patlaması sonucu hayatını kaybettiği aktarılan açıklamada, onun 13 yaşındaki oğlunun ağır yaralandığı ifade edildi.

Açıklamada, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...