Ukrayna, Rusya'nın başını ağrıtan insansız deniz aracını tanıttı!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ukrayna, Rusya'nın başını ağrıtan insansız deniz aracını tanıttı!

DÜNYA Haberleri

Ukrayna ordusu, "Bunlar Karadeniz'deki her şeyden daha hızlı" diyerek tanıttığı insansız deniz aracını (İDA) kamuoyu ile paylaştı. Rusya'nın önemli deniz üslerine ve Kerç Köprüsüne saldırı için kullanılan İDA'lar Rusya'nın Karadeniz'deki askeri varlığına büyük tehdit oluşturuyor.

Ukrayna, Rus Deniz Kuvvetlerinin Karadeniz’deki filosunun operasyonlarını sınırlamak ve deniz üstü stratejik hedeflere karşı kullanmak için geliştirdiği insansız deniz aracını (İDA) ilk kez detaylı bir şekilde kamuoyuna tanıttı.

Ukrayna yapımı İDA'lar yüzlerce ton patlayıcı taşıyor ve 800 kilometre uzaktaki hedefleri vurabiliyor.

Ukrayna tarafından tasarlanıp üretilen İDA uzaktan kumandalı olduğu ve saldırının yanı sıra keşif ve gözetleme görevleri için de kullanılabileceği belirtiliyor.

SAHADA BAŞARILI OLDU

Paylaşılan video görüntülerinde, Ukrayna'nın İDA’larının vuruş gücünü gösteriyor. Bazılarının Rus savunmasını yarıp hem gemileri hem de Karadeniz Filosunun ana limanını vurduğunu gösteriyor.

İDA'nın geliştiricisi, ABD merkezli CNN televizyonuna Rus savunmasının İDA’lara karşı etkisiz olduğunu çünkü gemilerinin daha küçük hedefler yerine diğer gemileri hedef alacak şekilde tasarlandığını ifade etti.

Geliştirici, "Bunlar Karadeniz'deki her şeyden daha hızlı" ifadelerini kullanıyor.

İDA'nın yetenekleri, geçen hafta Kerç Köprüsü'ne düzenlenen bir saldırıda da görüldü.

Yaklaşık 12 mil uzunluğundaki köprü, Rusya’nın 2014'te ilhak ettiği Kırım ile anakara arasındaki önemli bir ikmal yolu. Ukrayna, köprüye saldırmak için iki insansız deniz aracını kullandı ve köprü ağır hasar gördü.

CNN'in haberine göre Ukrayna, kaç tane yeni insansız deniz aracı ürettiğini veya daha kaç tane üretmeyi planladığını açıklamadı.

İnsansız araçlar, Rusya'nın Şubat 2022'de Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana Rusya'nın Ukrayna'daki savaşında kilit bir rol oynadı ve her iki taraf için de paha biçilmez olduğunu kanıtladı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Haber 7

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...