Ukrayna'da ağır kayıplar veren Rusya'dan yeni hamle: Tacikistan'dan asker sevkiyatı yapılıyor

Düzenleyen:
Ukrayna'da ağır kayıplar veren Rusya'dan yeni hamle: Tacikistan'dan asker sevkiyatı yapılıyor

DÜNYA Haberleri

Rusya - Ukrayna savaşı devam ederken son günlerde Ukrayna’nın atağa geçmesi ile Rusya tarafı ile ilgili gerilimi artıracak bir iddia gündeme geldi. İddiaya göre Moskova yönetimi bir ülkeden daha asker sevkiyatına başladı.

Rusya-Ukrayna savaşı 7. aya doğru yaklaşırken, Ukrayna son günlerde atağa geçti ve Rusya’nın işgal ettiği yerleri bir bir geri almaya başladı. Rusya savaşın başından beri işgal ettiği toprakları bir bir kaybederken, Ukrayna'nın atağa geçmesi ile ağır kayıplar veren Rusya yeni tedbirler geliştirmeye başladı.

Moskova yönetimi kaybettiği asker sayısını başka bölgelerden birlikleri Ukrayna sınırına kaydırarak telafi etmeye çalışıyor. Yeni bir iddiaya göre, Rusya Tacikistan’dan Ukrayna sınırına asker sevkiyatı yapmaya başladı. 

ASKER SEVKİYATI YAPILIYOR

Tacikistan'daki stratejik askeri üste bulunan yaklaşık 1500 Rus askerinin Ukrayna'ya sevk edildiği iddia edildi. Radio Free Europe/Radio Liberty'nin haberine göre Rusya 600 askeri daha Ukrayna'ya gönderme planları yapıyor. Kaydırılacak Rus birliklerinin Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de ve güneydeki Bohtar şehrindeki üslerde görev yaptığı belirtildi. 

Bölge kaynakları geçtiğimiz aylarda çok sayıda Rus askerinin de Kırgızistan'daki Kant Hava Üssü'nden Ukrayna'ya geçtiği belirtiliyordu. Tacikistan'da 7 bin Rus askeri bulunuyor. Tacikistan'da toplam 7 bin, Kırgızistan'da ise 500 Rus askeri bulunuyor. Son rotasyonlarla Rusya, Tacikistan'daki askerlerinin yaklaşık üçte birini Ukrayna'ya göndermiş olacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...