Ukrayna'dan 'mayın' açıklaması: Ülke topraklarının üçte birinde patlayıcı var

Düzenleyen: / Kaynak: The Guardian
- Güncelleme:
Ukrayna'dan 'mayın' açıklaması: Ülke topraklarının üçte birinde patlayıcı var

DÜNYA Haberleri  / The Guardian

Dünyanın gözü İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara çevrilirken, Avrupa'da ise Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş halen devam ediyor. Ukrayna, ülke topraklarının üçte birinin mayın ve patlayıcılarla kaplı olduğunu açıkladı.

Ukrayna, ülke topraklarının üçte birinden fazlasına mayın ve patlayıcı maddeler yerleştirildiğini açıkladı. Açıklama, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı'ndan geldi ve Telegram hesabındaki bir paylaşımla ayrıntılar açıklandı. Rusya savaşı nedeniyle ülkenin çok önemli bir kısmının artık mayınlarla ve patlayıcılarla kaplı olduğu vurgulandı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Geçen hafta, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Destek Kuvvetleri Komutanlığı uzmanları, 260 hektardan fazla tarım arazisini ve diğer patlayıcı madde bölgelerini inceledi ve temizledi; bu noktalarda 3 bin 530 patlayıcı nesne kaldırılıp etkisiz hale getirildi.

Toplamda, Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'ya karşı büyük ölçekli silahlı saldırısının başlangıcından bu yana, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Destek Kuvvetleri Komutanlığının mayın temizleme birimleri 11 bin 285 hektardan fazla tarım alanını patlayıcı nesnelerden temizledi, ve 135 bin 792 patlayıcı nesneyi etkisiz hale getirdi."

SAVAŞ BÖLGESİNDE İNSAN HAKLARI İHLALLERİ TESPİT EDİLDİ 

Öte yandan, Birleşmiş Milletler (BM) Bağımsız Uluslararası Ukrayna Soruşturma Komisyonu, sivilleri ciddi şekilde etkileyen savaş suçları ve insan hakları ihlallerinin devam ettiğini tespit etti. Komisyonca BM Genel Kurulu'na sunulan raporda, Rus yetkililerin, ayrım gözetmeksizin saldırılar düzenlediğine, işkence ve tecavüz içeren savaş suçları işlediğine ve çocukları Rusya'ya sınır dışı ettiğine dair yeni kanıtlar ortaya koydu.

Raporda, Kherson ve Zaporizhzhia bölgelerinde toplanan yeni kanıtların, Rus yetkililerin kontrolü altındaki bölgelerde de aynı işkence yöntemlerinin kullanıldığını gösterdiği ifade edildi.

İncelenen vakalarda, çoğunlukla Ukrayna makamlarına bilgi aktardıklarından veya Ukrayna ordusunu desteklediklerinden şüphelenilen erkeklere işkence yapıldığının görüldüğü kaydedildi.

Mağdurlar ve tanıklarla yapılan görüşmelerin, Rus yetkililerin insan onuruna karşı derin bir saygısızlık içinde olduğunu gösterdiği ifade edilen raporda, tanıkların, mağdurların işkenceden öldüğü durumları rapor ettiği belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: The Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...