Ukrayna'dan NATO'yu alarma geçirecek iddia: Rus İHA'sı Romanya topraklarına düştü

Düzenleyen: / Kaynak: Financial Times
- Güncelleme:
Ukrayna'dan NATO'yu alarma geçirecek iddia: Rus İHA'sı Romanya topraklarına düştü

DÜNYA Haberleri  / Financial Times

Ukrayna'ya hava saldırılarıyla cevap veren Rusya, Tuna deltasındaki limanlara yakın bölgeleri İHA'larla hedef aldı. Ukrayna saldırıda bir Rus İHA'sının NATO üyesi ülke Romanya topraklarına düştüğünü öne sürdü.

MUHABİR: Murat Makas

Ukrayna'nın taarruza geçmesi sonrası karada duran Rusya ordusu havadan saldırılarını sürdürdü. Havada şiddetlenen savaş Tuna deltasındaki limanları etkiledi. Ukrayna, Tuna deltasındaki limanlarından birine gece boyunca İHA saldırılarının olduğunu açıkladı. Bir Rus İHA’sının limana yakın nehrin karşı tarafında, NATO üyesi Romanya topraklarına düştüğü bu olayın NATO ülkelerine saldırılarının sıçramasının somut kanıtı olduğu söylendi.

Romanya Savunma Bakanlığı raporları saldırıları reddetti. İki Ukraynalı yetkili Financial Times'a böyle bir olayın ilk kez yaşanmadığını söyledi ve Bükreş'in bunu neden inkar ettiğini belirtmedi.

SOÇİ'DEKİ KRİTİK ZİRVEDEN SAATLER ÖNCE SICAK DAKİKALAR

Drone saldırıları, Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Soçi'de yapacağı görüşmeden saatler önce gerçekleşti.

İddia edilen olay, Rus kuvvetlerinin üst üste ikinci gecede İzmail dahil Ukrayna'nın Tuna Nehri limanlarını vurması sırasında meydana geldi. Ukrayna devlet demiryolları Pazartesi günü İzmail'e "tüm kargoların" taşınmasına kısıtlamalar getirdiğini duyurdu.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko, bir Facebook gönderisinde olayı, "Rus füze terörünün yalnızca Ukrayna için değil, aynı zamanda NATO üyesi ülkeler de dahil olmak üzere komşu ülkelerin güvenliği için de büyük bir tehdit oluşturduğunun bir başka kanıtı" olarak nitelendirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Financial Times
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...