Ukraynalıların Stalingrad’ı Bahmut’ta kanlı mücadele: Putin’in drone bomba kabusu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ukraynalıların Stalingrad’ı Bahmut’ta kanlı mücadele: Putin’in drone bomba kabusu

DÜNYA Haberleri

Bahmut, İkinci dünya savaşındaki Stalingrad kuşatmasından beri gerçekleşen en kanlı çatışmalara sahne oldu. Aylardır süren muharebede Ukrayna direnişine devam ederken Rusya saldırılarında çıkmaza girdi.

Savaşın düğümü, 6 aydır en şiddetli kanlı muharebelerin olduğu yer Bahmut’ta Ukrayna askerleri Wagner askerleri ile çarpışıyor. Şehir şu an yerle bir oldu. Her iki tarafta ağır kayıplar veriyor. 70 bin kişilik küçük bir kasabada Rusya'nın galip gelememesinin sebebi, drone bombalarda gizli.

TARİH TEKERRÜR ETTİ: STALİNGARD VE BAHMUT BENZERLİĞİ

Haziran 1941 yılında Nazi Almanyası, Kızıl orduyu yenmek için yoğun bir işgal hareketine başladı. Alman ordusları Rusların Stalingrad şehrine ulaştı ulaşmasına ancak Sovyetlerin direnişi ile karşılaştı. Bu direniş tıpkı bugün Bahmut’taki gibi çok çetin ve çok kanlıydı.

Ayrıca diktatör Hitler için işler istediği gibi gitmiyordu. Sovyetlerin direnişi sertleştikça kızıl ordu ile çatışmalar en kanlı şekilde sürdü. Almanlar Sovyetlerin direncini kırmak için uçaklarını Stalingrad şehrine gönderiyordu. İlerleyiş ve direniş  Bahmut’taki gibi durmadı. İleryen günlerde Alman ordusunun ağır kayıpoları Stalingrad’da girişi geciktirdi. Almanlar ilerleyişini durdurmuyordu ancak Ancak Ruslarda direnişi bırakmadı, Almanlara teslim olmadı.

Güçlü direniş bugün Rusya’nın Bahmut’taki ilerleyişi gibi kuşatmanın yavaşlamasına neden oldu. En sonuna Alman cephesi kış, tankların yakıtlarının ve gıdalarının yokluğu hava şartları derken Sovyet ordusuna teslim olmak zorunda kaldı.

Savaşın düğümü, 6 aydır en şiddetli kanlı muharebelerin olduğu yer Bahmut’ta Ukrayna askerleri Wangır askerleri ile çarpışıyor. Şehir şu an yerle bir oldu. Her iki tarafta ağır kayıplar veriyor.

SAVAŞIN KİLİT CEPHESİ BAHMUT'UN ÖNEMİ

Rus ordusunun elbette burayı almak istemesinde hem askeri hem siyasi nedenleri var. Rusya için bu savaşta Bahmut bir sıçrama olacak. Bölgede tuz ve alçıtaşı madenleri var ancak Rusya’nın burada bu kadar ısrarcı olmasının nedeni zenginlik olduğu düşünülmüyor.  Bu zafer kazanılırsa aylardır bölgede ilerleyemeyen Rus ordusu için psikolojik olarakta bir güç sağlayacak.

Gelelim jeopolitik önemine. Rus ordusu için bu bölge Donbas’ın kalan son kentlerinden biri.
Bahmut cephesi aşılırsa, Rus birlikleri Donbasın tamamını ele geçirmek için kapı açılacak. Çünkü Bahmut’un hemen batı tarafında Donetsk’teki en önemli kentler bulunuıyor. Bu da Rus ilerlemesini hızlandıracak.

UKRAYNA'NIN BAHMUT'TA ELİNİ NE GÜÇLENDİRİYOR?

Rus ordusunun kayıpları fazla Ukrayna’na gerçekten çığır açan teknolojileri kullanması diyebiliriz. UkraYna direnişinde, dronelara bağlanman bu el bombalarını kullanıyor. İnanılmaz görüntüleri var. Rus askelerinin cephe hattına yağmur gibi yapıyor. İşte Bu tekmoloji düşmanın yavaş ilerlemesini sağlıyor. Rus askerlerini ortadan kaldırmak için kolay mücadelesini kolaylaştırıyor. Drone saldırıları öyle etkili ki direkt nokta atışı yapıyor. Rusya’nın Hem önemli eğitimli asker kaypları hem silah askeri teçhizat var. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...