Ukrayna'nın Rus İHA’sı iddialarına Romanya'dan doğrulama: Parçalar bulundu

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Ukrayna'nın Rus İHA’sı iddialarına Romanya'dan doğrulama: Parçalar bulundu

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Rusya-Ukrayna savaşı en çok komşu ülkeleri tedirgin ederken Ukrayna, Rus İHA'sının NATO üyesi olan Romanya topraklarına düştüğünü iddia etti. Büyük yankı uyandıran iddia bugün Romanya Savunma Bakanı Angel Tilvar tarafından da doğrulandı. Tilvar, Romanya topraklarında Rusya’ya ait İHA parçaları bulduklarını duyurdu.

Ukrayna’nın İHA’larla Moskova’yı hedef alması sonrası savaşın seyri değişirken, Rus ordusu da hava harekâtlarını sıklaştırdı.

Rusya'nın gece boyunca Tuna deltasındaki limanlara saldırdığını açıklayan Ukrayna, Rusya’ya ait bir İHA parçasının da çatışmalar esnasında NATO üyesi Romanya’ya düştüğünü iddia etti. 

Ukrayna'nın iddialarına ilişkin Romanya Savunma Bakanı Angel Tilvar’dan açıklama geldi.

Romanya’da bir televizyon kanalına konuşan Tilvar, Rusya’nın Romanya sınırındaki Ukrayna topraklarına gerçekleştirdiği saldırıların ardından, sınırda bulunan parçaların Rus İHA’sına ait olabileceğini açıkladı.

'TEHDİT OLUŞTURMUYOR'

Bakan Tilvar, parçaların incelenerek orijinlerinin tespit edileceğini ifade etti. Tilvar, durumun Romanya açısından doğrudan bir tehdit oluşturmadığını da sözlerine ekledi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, pazartesi günü yaptığı açıklamada, Rusya’ya ait insansız hava araçlarının Romanya topraklarına düştüğünü iddia etmiş, Romanya Dışişleri Bakanı Luminita Odobescu ise, “Elbette böyle bir risk var. Çünkü orada yaşananlar sınırlarımıza çok yakın. Bu tür kaza veya olay riski olabilir ama şimdilik böyle bir durum yok” ifadelerini kullanarak iddiaları reddetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...