UNICEF: Depremden 7,1 milyon çocuk etkilendi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
UNICEF: Depremden 7,1 milyon çocuk etkilendi

DÜNYA Haberleri

Birleşmiş Milletler'de (BM), Kahramanmaraş merkezli depremleri görüştü. Toplantıda konuşan UNICEF Sözcüsü James Elder "Türkiye'de iki depremin vurduğu 10 ilde yaşayan çocuk sayısı toplamda 4,6 milyondu. Suriye'de ise 2,5 milyon çocuk depremlerden etkilendi" dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde, Sözcü Alessandra Vellucci moderatörlüğünde haftalık basın toplantısı gerçekleştirildi.

"DEPREM BÜTÜN İNSANLARI ETKİLEDİ"

Dünya Gıda Programı (WFP) Sözcüsü Kenn Crossley, Halep, Hama ve Lazkiye arasında depremden ciddi şekilde etkilenen bir üçgen olduğuna değinerek "Sadece bir grup değil, bütün insanlar depremden etkilendi." dedi. Suriye'nin kuzeybatısı da dahil olmak üzere, ortaklarıyla yaraların sarılması için geniş bir işbirliği yaptıklarına değinen Crossley, WFP'nin depremden birkaç saat sonra gönüllü barınaklarda sıcak yemek servisi için ortaklarıyla birlikte çalışmaya başladığını kaydetti.

"DEPREMDEN ÖNCE SURİYE'DE 5,5 MİLYON KİŞİNİN GIDAYA İHTİYACI VARDI"

Crossley, "Suriye'nin kuzeybatısındaki yaklaşık 180 bin kişiye gıda yardımı sağlandı" ifadelerini kullandı. Crossley, deprem öncesi Suriye'de gıda yardımına ihtiyacı olan 5,5 milyon kişi olduğunu, bu sayının deprem sonrası daha da arttığını belirtti.

"SURİYE'YE YARDIM TIRLARI YOLLADIK"

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Sözcüsü Paul Dillon, IOM'a ait insani yardım malzemesi yüklü 11 kamyonun bugün IOM'un Gaziantep'teki deposundan yeni açılan Babüsselame Sınır Kapısı'na doğru, Suriye'nin kuzeybatısına gitmek için yola çıktığını belirtti. Dillon, 4 ilave tırın ise Babülhava Sınır Kapısı üzerinden Suriye'nin kuzeybatısına gitiğin kaydederken "Geçen hafta pazartesi gecesinden bu yana IOM İdlib'e 30 tır dolusu yardım ulaştırdı" ifadelerini kullandı

"BİNLERCE ÇOCUĞUN ÖLMESİNDEN KORKUYORUZ"

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, depremler dolayısıyla Türkiye ve Suriye'de binlerce çocuğun ölmüş olabileceğinden korktuklarını ifade etti. "Türkiye'de iki depremin vurduğu 10 ilde yaşayan çocuk sayısı toplamda 4,6 milyondu. Suriye'de ise 2,5 milyon çocuk depremlerden etkilendi" diyen Elder, çocuklar ve ailelerinin ek desteğe ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...