Vietnam'da yangın faciası! Aralarında çocukların da olduğu en az 30 kişi hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi - Ajanslar
- Güncelleme:
Vietnam'da yangın faciası! Aralarında çocukların da olduğu en az 30 kişi hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi - Ajanslar

Vietnam'ın başkenti Hanoi'de 9 katlı binada meydana gelen yangında çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Yangın çıkışı olmayan binadaki yangında aralarında çocukların da olduğu en az 30 kişinin öldüğü bildirildi. Faciaya tanıklık edenler, binadan yardım çığlıkları duyduklarını ifade ettiler

Vietnam’ın başkenti Hanoi’de çok katlı bir binada meydana gelen yangında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Yerel basında çıkan haberlere göre yangın nedeniyle binada mahsur kalanları kurtarmak için çalışma düzenleniyor. Yangında en az 30 kişinin öldüğü kaydedildi.

150 kişinin yaşadığı dokuz katlı binada gece saatlerinde başlayan yangının kısa sürede bütün binayı sardığı ifade ediliyor. Vietnam haber ajansı (VNA), dar bir sokakta bulunan binaya itfaiye ekiplerinin müdahale etmekte zorlandığını bildirdi.

VNA, 150 kişinin yaşadığı binadan 70 kişinin kurtarıldığı, bunlardan 54’ünün hastaneye kaldırıldığını duyurdu.  30’dan fazla bina sakinin öldüğü aktarılırken, ölenlerin arasında küçük çocukların da olduğu ifade edildi.

Vietnam'da yangın faciası! Aralarında çocukların da olduğu en az 30 kişi hayatını kaybetti

MAHSUR KALANLARIN KAÇMASI İMKANSIZ

6.5 milyon nüfusa sahip Hanoi’de çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği binada, yangın çıkışının olmadığı, yangın esnasında içeride mahsur kalanların çığlıklarının komşular tarafından korkuyla dinlendiği bildirildi. Yerel basına konuşan kadınlardan biri, "Yardım için çok fazla çığlık duydum. Onlara yardım edemedik" dedi. "Binadan kaçış yolu yok, mahsur kalanların kaçması imkânsız." İfadesini kullandı.

VİETNAM'DA YANGIN FACİALARI

Vietnam’da son yıllarda ülkede oldukça popüler karaoke barları gibi eğlence mekanlarında sık sık ölümcül yangınlar yaşandı. Bir yıl önce, ticaret merkezi Ho Chi Minh Şehri'nde bulunan üç katlı bir karaoke barda çıkan yangında 32 kişinin hayatını kaybetmişti. Söz konusu yangında 17 kişi de yaralanırken, işletme sahibi yangın yönetmeliklerini ihlal etme suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı.

32 kişinin hayatını kaybettiği trajedi sonrasında Başbakan, yüksek riskli mekanların denetimlerinin sıklaştırılmasını emretti.

2018 yılında yine Ho Chi Minh Şehri'nde bulunan bir apartman kompleksinde çıkan yangınında 13 kişi hayatını kaybetmişti. 2016 yılında Hanoi'deki bir karaoke mekanındaki yangında yine 13 kişi hayatını kaybetmişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi - Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...