Wagner’in ilerleyişi sürüyor! Uçuş planı hazır, Moskova taşınıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Wagner’in ilerleyişi sürüyor! Uçuş planı hazır, Moskova taşınıyor

DÜNYA Haberleri

Rusya Araştırmaları Enstitüsü, sosyal medya hesabından Rusya ile ilgili dikkat çeken açıklamalardada bulundu.  Enstitü, Wagner’in ilerleyişiyle ilgili her ihtimale karşı merkezin Moskova'dan taşındığını bildirdi. 

Rusya’da Wagner krizi patlak verdi. Rus paralı asker grubu Wagner, orduya karşı başkaldırırken Moskova'ya başkaldırırken Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'ya da meydan okudu. Wagner lideri Prigojin'in, Rostov şehrinin kontrolünü ele geçirerek isyana başladı.
Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin, ayaklanmayı hainlik olarak nitelendirirken, delişmeler tüm dünyada yakından takip ediliyor. Başkent Moskova'da da hareketli anlar yaşanıyor. 

PUTİN'İN UÇAĞI HAVALANDI

Rusya Cumhurbaşkanlığına ait uçak Petersburg'a gitmek üzere Moskova'dan havalandığı belirtildi. Moskova taşınıyor! Wagner'in merkezi ele geçirme ihtimali Kremlin'i harekete geçirdi

MERKEZ TAŞINIYOR

Rusya Araştırmaları Enstitüsü, sosyal medya hesabından bir bilgi paylaştı. Moskova’dan devlete ait uçakların St.Petersburg’a havalanmaya başladığı bilgisinin yer aldığı tweette uçuş planı verilerek bazı yöneticilerin merkezi Moskova’dan St.Petersburg’a taşıdığı bildirildi.

https://twitter.com/rusencenter/status/1672574567330590721

Rusya Araştırmaları Enstitüsü'den yapılan paylaşımda;

"Moskova’dan devlete ait uçaklar St.Petersburg’a havalanmaya başladı. Bazı yöneticilerin merkezi Moskova’dan St.Petersburg’a taşıdığı bildiriliyor." ifadeleri kullanıldı.

Wagner’ın Moskova’yı ele geçirme ihtimaline karşı Moskova’daki komuta merkezleri ve üst düzey kurumların St.Petersburg’a taşınması için hazırlık yapıldığı bildiriliyor.

PUTİN ÇALIŞMALARA KREMLİN'DEN DEVAM EDİYOR

Öte yandan Putin'in Kremlin'de çalışmalara devam ettiği bilgisi de paylaşıldı.

https://twitter.com/rusencenter/status/1672568516350713856

Kaynak: TGRT Haber

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...