Wikileaks'ten sonraki en büyük sızıntı! Çok gizli belgeleri sızdıran aranıyor

- Güncelleme:
Wikileaks'ten sonraki en büyük sızıntı! Çok gizli belgeleri sızdıran aranıyor

DÜNYA Haberleri

Ukrayna’nın hava savunma sistemlerinden, İsrail’in Mossad teşkilatına kadar çok gizli bilgilerin bulunduğu belgelerin internete düşmesinin ardından, ABD’li yetkililer sızıntının kaynağını aramaya başladı. Bazı uzmanlar bilgileri sızdıran kişinin ABD’li olabileceğini belirtiyor.

Sızan ve ABD ile NATO’ya ait olduğu iddia edilen, ABD Genelkurmay Başkanlığının arması basılı belgeler, daha çok Ukrayna Savaşı’na ait. Sızıntının, 700 binden fazla belge, video ve diplomatik verilerin 2013 yılında WikiLeaks isimli sitede görülmesinden bu yana gerçekleşen en büyük güvenlik ihlali olduğu ifade ediliyor. Sızan belgeler arasında, ABD istihbarat servislerinin mart başlarında Güney Kore Cumhurbaşkanlığı Ofisinde Ukrayna’ya silah desteği sağlanıp sağlanmayacağına dair konuşmaları dinlediği iddiası da yer alıyor. Güney Kore, sızan “gizli” ibareli belgelere ilişkin ABD’den tedbir almasını isteyecek. Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol’un 26 Nisan’da ABD Başkanı Joe Biden ile planlanan zirvesi öncesinde “Güney Kore - ABD zirvesi öncesinde bu olayı abartarak ittifakı bozmaya yeltenecekler varsa karşısında birçok kişi bulacaktır” ifadesini kullandı. Öte yandan, ABD ordusunun sızdırılan “gizli” belgeleriyle ilgili adli soruşturma başlatıldı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...