Yahudi işgalcilerin Batı Şeria'daki saldırılarına ABD'den kınama: Seyirci kalan İsrail ordusu sorumlu tutulmalı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Yahudi işgalcilerin Batı Şeria'daki saldırılarına ABD'den kınama: Seyirci kalan İsrail ordusu sorumlu tutulmalı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Batı Şeria'da bulunan Yahudi işgalcilerin, bölgedeki Filistinlilere yönelik saldırıları devam ediyor. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, İsrail'in, Batı Şeria'daki saldırılardan Filistinlileri korumak için "tedbir alması" gerektiğini bildirdi ve saldırıları kınadı.

Batı Şeria'daki Yahudi işgalcilerin bölgedeki Filistinlilere karşı artan saldırıları dünya kamuoyunda tepki çekmeye devam ediyor. Dün Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Fischer, "Yerleşimcilerin Filistinli topluluklara yönelik saldırılarını ve şiddetini açıkça kınıyoruz" açıklaması yapmış ve İsrailli yetkilileri, Filistinli aileleri korunması konusunda önlem almaya çağırmıştı.

Bugünde ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller düzenlediği basın toplantısında bu konuya dair açıklamalarda bulundu.

AÇIKÇA KINIYORUZ

Sözcü Miller, günlük basın toplantısında, İsrail'in, Batı Şeria'daki saldırılardan Filistinlileri korumak için "tedbir alması" gerektiğini bildirdi.

Bu saldırıları yapanların ve saldırılara "seyirci kalan ya da müdahale edemeyen" İsrail ordusu mensuplarının, eylemlerinden sorumlu tutulması gerektiğini kaydeden Miller, "Batı Şeria'daki İsrailli radikal yerleşimcilerin son dönemdeki saldırıları dahil olmak üzere tüm terörizm, şiddet ve sivilleri hedef alma eylemlerini, tutarlı ve açıkça kınadığımızı söylememe izin verin." ifadelerini kullandı.

Yahudi işgalcilerin Batı Şeria'daki saldırılarına ABD'den kınama: Seyirci kalan İsrail ordusu sorumlu tutulmalı

SALDIRIDAN YAPANLAR SORUMLU TUTULMALI

Sözcü Miller, "Şunu söylemek istiyorum, özel olarak İsrail hükümetine ve kamuya, bu saldırıların kabul edilemez olduğunu ve durması gerektiğini, saldırıyı yapanların sorumlu tutulması gerektiğini açıkça söyledik." dedi.

Öte yandan, İsrail'in Filistin Kızılayına bağlı Kudüs Hastanesi'ni tehdit etmesine ilişkin soruya, İsrail'den "sivil zayiatı en aza indirmek için uluslararası hukuka uygun hareket etmesini beklediklerini" ifade eden Miller, hastanelerin ve diğer alanların "korunan sivil altyapılar" olduğunu belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ssda31 Ekim 2023 11:25

korkumuzdan besleniyorlar, başka değil

Sonraki Haber Yükleniyor...