Yaşlı rehinenin fotoğrafını reklamında kullanan pizzacı İsrail askerleri tarafından yıkıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Batı Şeria'da bir pizza dükkanının vitrindeki reklamında yaşlı bir İsrailli kadın rehinenin fotoğrafını kullanması üzerine İsrail güçleri pizza dükkanını yıktı.

MUHABİR: MUTLUHAN YILDIZ — İsrail, Hamas tarafından esir tutulan yaşlı bir kadının fotoğrafını reklamında kullanan Batı Şeria'nın Huwara kasabasındaki bir pizzacının ön kısmını iş makineleriyle yıktı. Söz konusu reklamda, kadının fotoğrafının yanına bir pizza resmi konulmuş ve görselde 'aile boyu pizza'nın detaylarını anlatan bir metin yer alıyordu. 

Holokost'tan (Nazi dönemindeki Yahudi soykırımından) sağ kurtulan yaşlı kadın, Hamas'ın 7 Ekim'deki ani saldırıda kaçırdığı yaklaşık 150 rehineden biriydi. Hamas'ın silahlı güçleri tarafından rehin tutulan kadını gösteren bir video sosyal medyada paylaşılmıştı. Videoda yaşlı kadın, kucağında makineli tüfekle maskeli bir Hamas mensubunun yanında otururken görülüyordu.

Yaşlı rehinenin fotoğrafını reklamında kullanan pizzacı İsrail askerleri tarafından yıkıldı

İSRAİL GÜÇLERİ PİZZA DÜKKANINI YIKTI

İsrail, reklam afişinde rehineyi kullanan pizza dükkanının vitrinini iş makineleriyle yıktı. Sosyal medya platformu X'te (Twitter'da) yayınlanan bir

, 'Eiffel Fırını ve Süpermarketi' adını taşıyan pizzacının ön tarafının yıkıldığı anların görüntüsü paylaşıldı.

The Times of Israel'in haberine göre IDF (İsrail Savunma Kuvvetleri) komutanı Yehuda Fox, söz konusu pizzacının, terör faaliyetlerini kışkırtmak ve desteklemek nedeniyle beş ay süreyle kapatılmasını emretti. 

Eiffel Fırın ve Süpermarket ise Facebook'ta bir özür mesajı yayınladı: "Yüklenen resim için çok üzgünüz. Tabii ki resim aklımıza gelmedi. Biz insanlara ve kadınlara zarar verilmesine karşıyız ve sadece onurlu bir yaşam sürmek ve herkesle barış içinde yaşamak istiyoruz. Etkilenen aile üyeleri ve etkilenen diğer insanlar için çok üzgünüz."

Yerel medya kuruluşlarının aktardığı bilgilere göre, işletmenin sahibi gözaltına alındı.

Öte yandan, İsrail ile Hamas arasındaki gerilim 9'uncu gününde devam ediyor. İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 329'a yükselirken, kara harekâtı için hazırlık yapan İsrail sınıra 300 bin asker yığdı ve Gazze’nin kuzeyindeki Filistinlileri güneye göç ettirdi. Pentagon ise ABD'nin İsrail'e karşı saldırgan eylemler yüzünden bölgeye ikinci uçak gemisini göndereceğini açıkladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...