Yeni keşfedilen kırkayak türüne şarkıcı Taylor Swift'in adını verdiler

Düzenleyen:
Yeni keşfedilen kırkayak türüne şarkıcı Taylor Swift'in adını verdiler

DÜNYA Haberleri

Bilim insanları, ABD'nin Appalachian Dağları'nda yaşayan 17 yeni kırkayak türü keşfetti ve bir türe ABD'li şarkıcı ve söz yazarı Taylor Swift'in adına ithafen Nannaria swiftae ismi verildi.

ZooKeys dergisinde yayınlanan bir çalışmada açıklanan kırkayaklar, doğu Kuzey Amerika'da yaşayan küçük gövdeli kırkayak topluluğu olan Nannaria cinsine ait çıktı. ABD'deki Virginia Politeknik Enstitüsü ve Eyalet Üniversitesinden (Virginia Tech) bilim insanlarına göre, bu kırkayaklar tipik olarak kestane rengi kahverengiden siyaha, turuncudan kırmızıya veya beyaz lekelerden oluşan desene ve nadiren çizgilere sahip. 

Independent'ın haberine göre, araştırmacılar bu yeni omurgasız türlerinin orman tabanında yaşadığını, çürüyen yapraklar ve diğer bitki maddeleriyle beslendiğini ve besin maddelerinin ekosisteme salınmasına yardımcı olan ayrıştırıcılar olarak değerli bir role sahip olduğunu söyledi. Bilim insanlarına göre, kırkayakları toprakta gömülü kalma eğiliminde olduklarından yakalanması biraz zor.

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...