Yokluk en çok onları etkiledi: Afganistan'da çocuklar açlıktan yürüyemiyor

Düzenleyen:
Yokluk en çok onları etkiledi: Afganistan'da çocuklar açlıktan yürüyemiyor

DÜNYA Haberleri

ABD’nin çekilmesinden sonra uluslararası yardımların kesilmesi, ekonomik krizin derinleşmesi gibi problemlerin artmasıyla Afganistan’da savaş, açlık ve yokluk en önce çocukları etkilemeye başladı.

İç savaşın 40 yıl sürmesinin yanında karmaşa ve işgal enkazının ardından Taliban’ın yönetime gelmesiyle Afganistan’da, yarım asrın acı yükü yetersiz beslenme sebebiyle yürüyemeyen çocukların ve annelerinin sırtına bindi.

ANNELER YETERSİZ BESLENİYOR

İnsan vücudunun ihtiyaç duyduğu beslenme öğelerinin sürekli eksikliği olarak tanımlanan malnütrisyondan muzdarip çocuklar en temel hakları anne sütünden mahrum. Sebebi ise ülkedeki annelerin yetersiz beslenmesi. Sütten kesilmelerinin yanı sıra gerekli gıda takviyelerinin de olmaması bebek ve çocuklarda gözle görünür gelişim yavaşlılığına sebep oluyor.

Hâlihazırda hastaneler birçok imkânsızlıkla boğuşurken kliniklerin önlerinde çocuklarının temel gıda ihtiyaçlarını karşılayamayan anneler uzun kuyruklar oluşturuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...