Yolları trafiğe kapatan 5 çevreci aktiviste hapis cezası

Düzenleyen:
Yolları trafiğe kapatan 5 çevreci aktiviste hapis cezası

DÜNYA Haberleri

İngiltere'de yolları trafiğe kapatan 5 çevreci aktiviste, mahkeme kararına uymadıkları gerekçesiyle hapis cezası verildi.

 İngiltere'nin başkenti Londra'nın etrafını çevreleyen M25 otobanında eylem yapan 5 çevreci aktivistin protestosu, hapis cezasıyla son buldu. "Insulate Britain" üyesi olan 5 kişiye, yolların trafiğe kapatılmasını önleyen mahkeme kararına uymadıkları gerekçesiyle;  24 ila 42 gün arasında değişen hapis cezası verildi. Geçen eylülde yolu trafiğe kapatan 5 iklim aktivistine ceza verilmesinin yanı sıra aynı gruptan 11 kişinin hapis cezası ise tecil edildi.

DAHA ÖNCE 9 GRUP ÜYESİ DAHA HAPİS CEZASI ALMIŞTI

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps da Twitter'dan yaptığı paylaşımda, “Yol kullanıcılarını, insanların hayatlarını tehlikeye atan ve binlerce insanı zor durumda bırakanlardan korumak için elimden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğim.” ifadesini kullandı.

Kasım 2021'de yolları trafiğe kapattıkları gerekçesiyle grup üyesi 9 kişiye hapis cezası verilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...